Banner 980x90

Sākas IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls "Daugavpils 2017"

Daugavpils, 8.jūn., LETA. Šodien sākas un līdz 11.jūnijam Daugavpilī un reģionā norisināsies IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls "Daugavpils 2017", kurā piedalīsies militārie orķestri no Horvātijas, Nīderlandes, Latvijas, Polijas, Igaunijas un Ukrainas, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tik plaša militāro orķestru pārstāvniecība Daugavpilī būs pirmo reizi. Šodien Līvānos, Preiļos, Ilūkstē, Utenā (Lietuvā) un Daugavpilī, notiks festivāla ieskaņas koncerti.

Līvānu novada kultūras centrā uzstāsies Horvātijas Bruņoto spēku orķestris, Preiļu parka estrādē - Nīderlandes Gaisa spēku orķestris, Ilūkstes novada estrādē - Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris, Utenā - Polijas Bruņoto spēku Reprezentācijas orķestris, bet Rotko centra pagalmā Daugavpilī - Igaunijas Aizsardzības spēku orķestris. Koncerti sāksies plkst.19.

Piektdien, 9.jūnijā plkst.17.30, Daugavpilī - festivāla muzikālā promenāde Rīgas ielā, kura noslēgsies Vienības laukumā, kur plkst.18 notiks festivāla oficiālā atklāšana, kurai sekos Ukrainas Nacionālās gvardes Akadēmiskā Dziesmu un deju ansambļa uzstāšanās.

10.jūnijā, no plkst.14 militārie orķestri sniegs koncertus Daugavpils centrā - A.Pumpura skvērā, Rīgas ielas Skulptūrdārzā, kā arī uz centrālās skatuves Vienības laukumā. Šīs koncertprogrammas ar solistu un instrumentālistu piedalīšanos solās būt interesantas un atraktīvas.

Savukārt, svētdien, 11.jūnijā, plkst.16 Vienības laukumā paredzētais IV Starptautiskā militārās mūzikas festivāla "Daugavpils 2017" noslēguma koncerts solās kļūt par īstu "saldo ēdienu" ikvienam mūzikas cienītājam. Tajā katrs orķestris demonstrēs savas defilē programmas, kurās rādīs labāko no sava repertuāra gan horeogrāfijas, gan nacionālās mūzikas ziņā. Noslēgumā uz skatuves kāps arī Ilona Bagele un Atis Ieviņš, būs skaņdarbi arī kopā ar rokgrupu "Elpa".

Festivālu organizē Daugavpils pilsētas dome un Aizsardzības ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)