Banner 980x90

Saeimas komisija noraida "Saskaņas" deputātu pieprasījumu par situāciju Daugavpilī

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien, 23.septembrī, noraidīja "Saskaņas" deputātu pieprasījumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) par situāciju Daugavpilī kontekstā ar Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanu.

Iesniedzēju pārstāvis Andrejs Elksniņš (S)  komisijas sēdē norādīja, ka viņus absolūti apmierina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvju sniegtās atbildes.

"Saskaņa" no VARAM iepriekš saņēma ziņas par Daugavpils no ES fondiem finansētos projektos piemērotām finanšu korekcijām un ieturētajiem maksājumiem kopš 2013.gada 1.jūlija. Tās liecināja, ka kopš minētā datuma finanšu korekcija piemērota sešiem projektiem 2,5 miljonu eiro apmērā, savukārt plānotās finanšu korekcijas citos septiņos projektos varētu sastādīt vēl papildu 1,5 miljonus eiro.

Deputāts Andrejs Elksniņš (S) šodien komisijas sēdē pieminēja publiski izskanējušo informāciju par iespējamu koruptīvu situāciju saistībā ar atsevišķu projektu īstenošanu. VARAM parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (ZZS) skaidroja, ka, ja tiks konstatēta kāda krāpniecība attiecībā uz projektu īstenošanu, tad būs svarīgi secināt, vai tajā ir iesaistīts tikai projekta veikšanas pretendents vai arī pašvaldība. Ja būs iesaistīts tikai pasūtītājs, tad valsts varētu mēģināt palīdzēt risināt situāciju ar projekta īstenošanas jautājumiem, savukārt, ja būs iesaistīta pašvaldība, tad tai arī būs visa atbildība, norādīja VARAM parlamentārais sekretārs.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe informēja, ka vienā no izmeklēšanā bijušajām lietām saistībā ar projekta realizāciju prokuratūra nav saskatījusi krāpniecību. Kopumā jautājums ir aktualizēts par projektiem, kuru īstenošana tika sākta pirms 2013.gada, un par to atbildīgi ir apvienības "Saskaņas centrs" pārstāvji, norādīja Dzalbe.

Savukārt Elksniņš norādīja, ka projektu īstenošanas līgumus slēdza tā laika domes priekšsēdētāji Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) un Rita Strode.

Par pieprasījumu vēl būs jābalso Saeimai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)