Banner 980x90

Saeima noraida opozīcijas pieprasījumu veselības ministram par situāciju Daugavpils reģionālajā slimnīcā

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv

Saeima ceturtdien, 8.oktobrī, noraidīja partijas "Saskaņa" deputātu pieprasījumu veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) par situāciju Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Iepriekš šo pieprasījumu noraidīja arī Saeimas Pieprasījumu komisija.

Pieprasījumu komisijas sēdē deputāts Andrejs Elksniņš (S) rosināja Veselības ministrijai (VM) veikt revīziju Daugavpils reģionālajā slimnīcā, ņemot vērā informāciju par iestādes finanšu problēmām. Elksniņš savu priekšlikumu par revīziju gan izvirzīja neatkarīgi no minētā pieprasījuma.

Toreiz komisijas sēdē izgaismojās vairākas pretrunas par situāciju slimnīcā arī starp veselības ministru no vienas puses un Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes locekli Reini Jokstu un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi no otras puses.

Daugavpils pārstāvji kā vienu no problēmām minēja VM veikto līdzekļu samazināšanu slimnīcas Tuberkulozes nodaļas darbam. Savukārt Belēvičs skaidroja, ka līdzekļi samazināti, jo slimnīcas Tuberkulozes nodaļā tika ārstētas arī personas, kuras neslimoja ar tuberkulozi, - šādā veidā šie pacienti tika pakļauti arī riskam saslimt ar šo slimību.

Komisijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) atzina - lai gan pieprasījums tika noraidīts, problēmas attiecībā uz slimnīcas darbību paliek.

"Saskaņas" pieprasījumā bija rosināts Belēvičam sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem saistībā ar Daugavpils slimnīcas darbību.

Politiķis Elksniņš aktivizējis savu darbību Daugavpilī. Iepriekšējā nedēļā Saeima "Saskaņas" deputātu pieprasījumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) par situāciju Daugavpils pašvaldībā kontekstā ar Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)