Banner 980x90

Rotko mākslas centrā būs skatāma Kaļiņingradas laikmetīgās mākslas izstāde

Daugavpils, 1.dec., LETA. Nākamnedēļ, 8.decembrī, plkst.15 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta Krievijas Kaļiņingradas laikmetīgās mākslas izstāde "Made in Kaliningrad", aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

"Made in Kaliningrad. Kaļiņingradas laikmetīgā māksla" ir izstāde, kurā eksponēti mūsdienu krievu un ārzemju mākslinieku darbi, kas tapuši dažādos "Rosizo" Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāles projektos un kurus tematiski un kontekstuāli apvieno Kaļiņingrada. Projekts ļauj ārvalstu skatītājam saprast un sajust vidi un cilvēkus, kurus atspoguļo mūsdienu mākslinieks, vēršoties pie aktuālām un svarīgām problēmām un jautājumiem.

Ar ko asociējas Kaļiņingrada – Krievijas anklāvs, kam nav kopējās robežas ar metropoli? Ko nozīmē "padomiskais", "krieviskais" un "nacionālais"? Kā ikdienas dzīvē izpaužas etniskā un dzimumu identitāte un kā sociālajā kontekstā izpaužas cilvēciskais un personiskais? Par līdzīgiem jautājumiem un projektiem ar ko strādā Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāle, pēc izstādes atklāšanas, savā lekcijā pastāstīs filiāles direktore Jeļena Cvetajeva.

Sadarbībā ar "Rosizo" Valsts Laikmetīgās mākslas centra Baltijas filiāli tapusī izstāde "Made in Kaliningrad. Kaļiņingradas laikmetīgā māksla" Rotko mākslas centrā būs aplūkojama līdz 2018.gada 2.februārim.

Paralēli "Made in Kaliningrad" Rotko mākslas centrā tiks atklāta arī Ilonas Vilkas fotogrāfiju izstāde "Jūra, laiks, sapņi...".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)