Banner 980x90

Rotko mākslas centrā atklās Baltkrievu mākslinieka Kuzmiča izstādi "Madonnas templis"

Daugavpils, 11.aug., LETA. Ievadot katoļticīgo svētku nedēļu Latgalē, šodien plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta pasaulē lielākās Madonnas tēlu mākslas kolekcijas izveidotāja, Baltkrievu mākslinieka Alekseja Kuzmiča izstāde "Madonnas templis", kā arī latviešu vecmeistares Baņutas Ancānes izstāde "Dievs ir", aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Izstāde iepazīstina ar Madonnas un mātes tēmu baltkrievu tēlotājmākslā 20.gadsimta beigās un 21.gadsimta sākumā.

Savas dzīves laikā mākslinieks Aleksejs Kuzmičs (1945-2013) ir uzgleznojis ap 1000 gleznu ar Madonnas tēlu.

Mākslinieka panākums ir pasaulē lielākās mākslas kolekcijas izveide ar Madonnu tēliem. Viņa vārds ir ierakstīts Krievijas, NVS un Baltijas valstu rekordu grāmatā "Brīnums". Kā norāda Paegle, visas mākslas vēstures laikā līdz šim nevienam māksliniekam nav izdevies atspoguļot Madonnas tēmu tik plaši.

Izstādei "Madonnas templis" līdzās tiks atklāta arī latviešu mākslinieces Baņutas Ancānes izstāde "Dievs ir".

Ideja par izstādes darbiem pasteļa tehnikā aizsākās pirms daudziem gadiem, māksliniecei atlabstot no slimības.

Pamostoties Ancāne uzskicēja mazītiņu skicīti, kas vēlāk pārtapa par lielformāta darbu ar nosaukumu "Rīgas Dievmāte". Šī ideja attīstījās arvien straujāk līdz pat izstādes tapšanai. Ierosmes tika meklētas dabas motīvos un mākoņos, kuru formās un siluetos var skatīties un iztēloties gan reālus, gan arī iedomu tēlus.

Abas izstādes Rotko mākslas centrā varēs aplūkot līdz šī gada 10.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)