Banner 980x90

Rotko centra jaunajā izstāžu sezonā vairāk nekā 200 mākslinieku darbi

Daugavpils, 26.jūn., LETA. Nākamnedēļ, 6.jūlijā, plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar trim izstādēm un vairāk nekā 200 mākslinieku darbiem tiks atklāta jaunā izstāžu sezona, aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Konkursa izstāde "Martinsona balva" ir II Latvijas starptautiskās keramikas biennāles centrālais notikums, kas iedibināts, godinot Daugavpilī dzimušo, pasaulslaveno keramiķi Pēteri Martinsonu. Šoreiz, starptautiskas žūrijas atlasīti, konkursa izstādē būs skatāmi 100 labākie darbi no iesniegtajiem 395, kuru autori pārstāv 29 pasaules valstis.

Līdzās jaunajiem laureātiem un "Martinsona balvas" ieguvējiem Daugavpils Marka Rotko mākslas centra jaunajā izstāžu sezonā tiks atklāta arī 2016.gada I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles konkursa "Martinsona balva" nacionālās zelta godalgas ieguvēja Daiņa Pundura personālizstāde "Ekspozīcija cietoksnī".

Savukārt izstāde "100 Latvijas mākslā" pulcēs 106 Latvijas māksliniekus, vienkopus eksponējot dažādu paaudžu mākslinieku darbus, kas veidoti dažādos medijos. Izstāde iecerēta kā vizuāls stāsts bez robežām un bez ierobežojuma par notiekošo šodienas mākslas telpā, ļaujot sastapties Latvijas mākslinieku paaudzēm, runājot par kopīgo un atšķirīgo, par aktuālo un nozīmīgo.

Jaunās izstāžu sezonas izstādes Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāmas līdz 9.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)