Banner 980x90

Rotko centrā atklās mākslinieces Aleksandras Šļahovas jubilejas izstādi

Daugavpils, 16.maijs, LETA. Nākamnedēļ, 25.maijā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atklās ilggadējās Daugavpils Universitātes (DU) profesores, pedagoģijas zinātņu doktores Aleksandras Šļahovas akvareļu personālizstādi "Ūdens un krāsa", atzīmējot mākslinieces jubileju, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Pavasara ūdeņu spēks, dziļums un straujums ir raksturlielumi, ar kuriem saistās Šļahovas akvareļglezniecība, norādīja Paegle. Darbos attēlota ainava vai atsevišķi dabas un sadzīves priekšmeti, dabas būtnes vai parādības, kuras ieraudzītas realitātē vai izdzīvotas iztēlē.

Mākslinieces dzimtā vieta ir Krāslavas rajons, Dagda. Pēc Dagdas vidusskolas absolvēšanas dzīves ceļš topošo mākslinieci aizveda uz Baltkrieviju, kur viņa pabeidza Vitebskas Pedagoģijas Institūta mākslas fakultāti. DU Šļahova darbu sāka 1994.gadā, kur vadīja Mākslu katedru un bija Mūzikas un mākslu fakultātes dekāne.

Izstādēs Šļahova piedalās kopš 1975.gada, eksponējot savus akvareļus Latvijā un ārvalstīs. Tāpat Šļahova ir vairāk nekā 90 zinātnisko publikāciju autore.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)