Banner 980x90

Reirs: Šogad pensiju indeksācija varētu būt divreiz lielāka nekā pērn

Rīga, 27.jūl., LETA. Šogad oktobrī pensiju indeksācija varētu būt divreiz lielāka nekā pērn, šorīt telekanālā LNT solīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Politiķis uzsvēra, ka šogad pieņemti divi būtiski jauninājumi, kas skars pensionārus. Pirmkārt, no nākamā gada 1.oktobra nolemts pensijas indeksēt, aprēķinos iekļaujot arī darba stāžu, kas skaršot 90% pensionāru. Ja darba stāžs būs virs 30 gadiem, tad indeksācija būs lielāka, stāstīja ministrs.

Otrkārt, valdošā koalīcija izstrādājusi risinājumu, kā palielināt mazās pensijas cilvēkiem ar lielu darba stāžu, piebilda ministrs.

Reirs atzina, ka savukārt pašlaik aktuālā nodokļu reforma pensijas vecuma cilvēkus faktiski neskar un šo cilvēku finansiālo stāvokli būtiski neuzlabo.

Savukārt skaidrojot, kāpēc Labklājības ministrija rosināja autoratlīdzību saņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem veikt obligātas iemaksas pensiju 3.līmenī, ministrs uzsvēra, ka tas dotu iespēju šiem cilvēkiem saņemt valsts garantēto minimālo pensiju 68 eiro apmērā un klāt saņemt 3.pensiju līmenī uzkrātos līdzekļus. Tagad šīs iemaksas tiek plānots novirzīt 1.pensiju līmenī, tādējādi šo cilvēku pensijā saņemtā summa būs mazāka un ir iespējama situācija, ka cilvēki, aizejot pensijā, paliek vien ar šiem 68 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)