Banner 980x90

Reģionu slimnīcās arvien trūkst ārstu


Ārsta profesija jauniešu vidū nav zaudējusi prestižu. Daugavpilī vairāk nekā astoņdesmit skolēni bija ieradušies uz tikšanos ar Stradiņa universitātes rektoru, lai noskaidrotu ko vairāk par mediķa profesiju un izglītības iespējām pēc vidusskolas absolvēšanas.

Vien jautājums, kur jaunie mediķi paliks pēc Hipokrāta zvēresta nodošanas. Lai gan reģionu slimnīcās ārstu trūkums ir nopietna problēma, jaunie speciālisti labprātāk paliek strādāt Rīgā vai dodas uz ārzemēm.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā šobrīd ir brīvas 25 vakances un jāteic, tuvākajā laikā nav cerību, ka tās tiks aizpildītas.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)