Banner 980x90

"Latvijas maiznieks" investēs 3,5 miljonus eiro ciabatu ražošanas līnijas izveidē

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Daugavpils uzņēmums AS "Latvijas maiznieks" investēs 3,5 miljonus eiro ciabatu ražošanas līnijas izveidē, aģentūrai LETA stāsta uzņēmuma pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

Viņš norāda, ka šī summa tiks ieguldīta ražošanas līnijas iekārtu iegādē. Plānotās ražošanas līnijas projekts paredz arī būvdarbus.

"Patlaban aktīvi strādājam pie visa procesa. Tuvākajos mēnešos sāksies remontdarbi. Pašlaik kārtojam dokumentus - projektus, būvatļauju. Viss šis finansējums 3,5 miljonu eiro apmērā tiks ieguldīts tikai iekārtās. Būvniecība būs papildus. Būvniecības summas pašlaik vēl nav aprēķinātas. Patlaban tiek zīmēts projekts," skaidro Daude.

Jaunās līnijas atklāšana ir atkarīga no tā, cik ātri uzņēmumam izdosies izveidot visus būvniecības projektus un iegūt atļaujas, atzīmē Daudze, piebilstot, ka tas varētu notiks 2017.gada beigās vai 2018.gada sākumā.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija, iekārtu piegādātāji savus piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 8.septembrim Daugavpilī, Mazajā Viļņas ielā 9. Tehnoloģiskajām automātiskajām līnijām ciabatu cepšanai ir jāstrādā ar darba ražīgumu 15 000 ciabatu stundā.

Piedāvājuma iesniedzējam jābūt vismaz trīs gadu darbības pieredzei, kuru laikā jābūt veiktām vismaz piecām pārtikas apstrādes iekārtu piegādēm, no tām vismaz trīs piegādēm jābūt veiktām Eiropas Savienībā. Piedāvājuma iesniedzēja pēdējo divu noslēgto gadu vidējam apgrozījumam jābūt lielākam par piedāvāto cenu.

Iepirkuma apjomā ietilpst līnijas projektēšana, nepieciešamo iekārtu komplektēšana, piegāde un uzstādīšana.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Latvijas maiznieks" pērn strādāja ar 23,94 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 21,64 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa bijusi 543 650 eiro salīdzinājumā ar 1,72 miljonu eiro peļņu 2014.gadā.

"Latvijas maiznieks" ražo vairāk nekā 40 dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija "Zeltene", "Vita", "Līgatnes", "Sabiles", "Zemnieku" maize, "Galda baltmaize".

"Latvijas maiznieks" reģistrēts 2004.gadā Daugavpilī ar 895 667 eiro pamatkapitālu. Uzņēmums nodarbina 269 darbiniekus.

Uzņēmums kopš 2010.gada pieder Igaunijas maizes un konditorijas ražotājam "Eesti Pagar".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)