Banner 980x90

Porziņģa 18 punkti neglābj "Knicks" no zaudējuma

Foto: Facebook.com/ Kristaps Porzingis
Foto: Facebook.com/ Kristaps Porzingis

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis piektdien izcēlās ar 18 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ar 98:109 (32:23, 20:27, 24:34, 22:25) izbraukumā piekāpās principiālajai konkurentei Bruklinas "Nets".

Aizvadot pirmo spēli desmit dienu laikā, "Knicks" otrajā puslaikā ļāva pretiniekiem veikt divus ievērojamus izrāvienus. "Knicks" piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas un vienpadsmito neveiksmi iepriekšējos 12 mačos. Ņujorkas komanda šomēnes joprojām nav uzvarējusi.

Šī bija otrā spēle "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītājam Kurtam Rembisam, bet "Nets" ģenerālmenedžera postenī debitēja Šons Markss. Abas komandas tikās trešo reizi šosezon, "Nets" komandai izcīnot otro uzvaru. Zīmīgi, ka tieši Bruklinas arēnā Porziņģis pagājušajā vasarā tika izvēlēts NBA draftā.

Šoreiz Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 31 sekundi, realizējot piecus no desmit izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Tāpat latvieša kontā bija astoņas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, četras piezīmes un trīs bloķēti metieni, kas gan visi tika izpildīti jau pirmajā ceturtdaļā. Laikā, kad Porziņģis atradās laukumā, "Knicks" iemeta par vienu punktu vairāk, nekā ielaida.

Neskatoties uz "Knicks" neveiksmīgo sniegumu, pēdējos četros mačos Porziņģis vidēji guvis 19 punktus, kā arī tikai vienu no tiem noslēdzis ar negatīvu +/- attiecību.

"Knicks" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Karmelo Entonijs, bet 17 punktus sameta Ārons Aflalo.

Savukārt "Nets" rindās lielisks ar 33 punktiem bija Bruks Lopess, kura dvīņubrālis Robins spēlē "Knicks" sastāvā. Vismaz desmit punktus guva seši dažādi Bruklinas spēlētāji.

Kaut pirmās Porziņģa darbības ar bumbu nebija veiksmīgas, trešās minūtes ievadā viņš realizēja pirmo pustālo metienu. Pēc Porziņģa otrā bloka Hosē Kalderons realizēja tālmetienu un panāca 7:7. Savukārt vēl pēc brīža latvietim bija arī trešais bloks pret Tadeusu Jangu, bet tam sekoja Entonija tāls pustālais raidījums un "Knicks" iegūta vadība ar 16:14. Kaut uzbrukumā Porziņģis pie bumbas tika ne katrā uzbrukumā, viņa caurgājiens deva viesiem vadību ar 20:16, bet vēl pēc brīža latvietis arī realizēja tālmetienu. Pirmajā ceturtdaļā Porziņģis iemeta septiņus punktus, uz rezervistu soliņa paliekot vien pēdējā pusotrā minūtē. "Knicks" bija ieguvusi vadību ar 32:23.

Otrās ceturtdaļas sākumā laukumā bija rezervisti, veiksmīgāk darbojoties "Nets" otrajam sastāvam, kas jau pēc trim minūtēm panāca pretiniekus. Latvietis laukumā atgriezās ceturtdaļas vidū, tomēr turpinājumā Bruks Lopess iemeta 11 "Nets" punktus pēc kārtas, kas ļāva mājiniekiem atgūt vadību. Otrajās 12 minūtēs "Knicks" basketbolisti pieļāva astoņas kļūdas, tomēr tas tāpat ļāva joprojām būt priekšā ar 52:50.

Otrais puslaiks tika iesākts ar latvieša "slam-dunk", bet brīdi vēlāk viņš arī realizēja grūtus divus punktus ar sodu. Tomēr uz to "Nets" atbildēja ar desmit punktiem pēc kārtas. Arī pēc tam Porziņģis tāpat kā visa pārējā "Knicks" komanda spēlēja nepārliecinoši, kas mājinieku kopējo izrāvienu izveidoja 20:2. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar diviem Porziņģa soda metieniem, bet "Knicks" spēja pietuvoties līdz 76:84.

Izšķirošās ceturtdaļas ievadā "Knicks" turpināja tuvoties pretiniekiem, bet Porziņģis nopelnīja ceturto piezīmi, kas lika viņu nomainīt. Tomēr uzreiz pēc tam "Nets" veica kārtējo izrāvienu un ceturtdaļas vidū latvietis laukumā atgriezās, kad rezultāts jau bija 85:100. Šo izrāvienu ar precīzu metienu pātrauca tieši Porziņģis, bet atlikušajā laikā "Knicks" vairs neizdevās iesaistīties cīņā par uzvaru.

"Knicks" ar 23 panākumiem 56 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Nets" vienība ar 14 uzvarām ir konferences priekšpēdējā pozīcijā.

Turpinājumā "Knicks" jau sestdien viesosies pie Minesotas "Timberwolves", kuras sastāvā spēlē pērnā gada NBA drafta pirmais numurs Karlss Taunss, kurš ir Porziņģa galvenais konkurents uz sezonas labākā debitanta nosaukumu, bet pēc tam pirmdien Ņujorkas komanda uzņems Toronto "Raptors".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)