Banner 980x90

Pirms pērc printeri, uzzini, cik Tev izmaksās tā lietošana

Daudzos mājokļos, uzņēmumos un iestādēs joprojām tiek izmantoti printeri. Tiek drukāts teksts, grafiki, fotogrāfijas un dažādi citi dokumenti. Iegādājoties printeri savām vajadzībām, cilvēki nereti ņem vērā tā veidu, ražotāju, lielumu un, protams, preces cenu. Taču šie nav vienīgie faktori, kas būtu jāizvērtē. Ne mazāk svarīgas ir arī printera lietošanas izmaksas. Kas Tev par tām būtu jāzina, lasi turpinājumā. 
Printera cena
Ir viens padoms, kuru vajadzētu atcerēties katram, kurš plāno iegādāties printeri – jo augstāka tā cena, jo zemākas tā lietošanas izmaksas un otrādi. Savā ziņā tas līdzinās arī citām precēm, piemēram, pārdodot skuvekļus par zemu cenu, bet nopelnot par to asmeņiem. 
Taču, protams, šis princips arī ir saistīts ar printera dizainu. Lai izgatavotu ierīci, kas kalpos ilgāk, nepieciešams izmantot dārgākas sastāvdaļas, tādēļ arī lētāki printeri nereti ātrāk beidz kalpot vai arī tiem ir nepieciešama kādas detaļas nomaiņa. 

Tintes un tonera kārtridži
Uz tiem attiecas sekojošs princips – jo augstākas ietilpības kārtridžs (piemērots lielāka lapu skaita drukāšanai), jo zemāka cena par vienību (vienas lapas izprintēšanu). Salīdzinot tintes un lāzera printerus, jāteic, ka tintes printeru lietošana parasti izmaksā krietni dārgāk, jo to kārtridžu ietilpība ir neliela – vidēji ap 300 lapām, kā rezultātā tie jāiegādājas biežāk. Un no tā var arī secināt, ka vienas lapas izdrukāšanas izmaksas ir lielākas. Savukārt lāzera printeru toneri ir paredzēti krietni lielāka lapu skaita izdrukāšanai – ar vienu toneri var pietikt pat vairākiem tūkstošiem lapu. 

Elektrības patēriņš
Printeru ražotāji pēdējo gadu laikā ir spēruši nozīmīgus soļus, ievērojami samazinot savu produktu elektrības patēriņu. Viens no veidiem, kā tas panākts ir, izmantojot īpašas "gaidīšanas" režīma funkcijas, kas laikā, kad printeris netiek aktīvi izmantots, uzstāda tam zema enerģijas patēriņa režīmu. 

Tomēr, ņemot vērā to, ka, piemēram, lāzera printeros esošā toneru tehnoloģija "piekausē" krāsu pie papīra, sildīšanas procesā tiek pietērēts lielāks elektroenerģijas daudzums nekā, lietojot tintes printeri. Tajos printēšanas galviņa izmanto cita veida mehānismus, lai veidotu tekstu un attēlus un lapas, kas rada ievērojami zemāku elektrības patēriņu. 

Cik Tev izmaksās printera lietošana?
Kā redzi, printera modelis, veids un cena noteikti nav vienīgie aspekti, kas būtu jāņem vērā, veicot pirkumu. Ne mazāk svarīgas ir arī konkrētā modeļa lietošanas izmaksas, kas Tevi ietekmēs ilgtermiņā.
 
Ņem vērā, ka lētiem printeriem ir raksturīgāki dārgāki tintes un toneru kārtridži, taču, ja Tu ikdienā plāno printēt maz, tad kopējā vienas lapas drukāšanas cena Tevi tik ļoti neietekmēs. Tāpat, ja Tu plāno printeri izmantot tikai pāris reizes mēnesī, arī gaidīšanas režīma esamība uz Tevi īsti neattieksies, jo lielāko daļu laikā ierīce būs izslēgta.
 
Kas attiecas uz izšķirtspēju un attēla asumu, gan lāzera, gan tintes printerim šajā ziņā ir savas atšķirības. Ja Tu dod priekšroku spīdīgajam attēlu izskatam, kādu rada lāzera printeris, Tev, visticamāk, nepatiks tintes printera radītais rezultāts uz parasta papīra. 

Ja Tu vēlies iegādāties tintes printeri, pārliecinies, kas tas izmanto ūdensizturīgu tinti, kas ir svarīga gadījumos, ja, piemēram, vēlies printēto tekstu iezīmēt ar marķieri. 

Ja meklē ērtu, drošu un izdevīgu veidu, kā nopirkt jaunu printeri, iesakām ielūkoties interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Šeit atrodami vairāk nekā 180 dažādi tintes, lāzera printeri, kā arī multifunkcionālas ierīces dažādām vajadzībām. Un tas viss – par lieliskām cenām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)