Banner 980x90

Pirmizrādi piedzīvos pirmā Daugavpils teātra deju izrāde bērniem "Čipolīno"

Daugavpils, 13.dec., LETA. Nākamgad, 7.janvārī, plkst.12 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde deju iestudējumam bērniem "Čipolīno", aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Pēc Džanni Rodāri pasakas "Čipolīno piedzīvojumiem" motīviem topošajā Daugavpils teātra pirmajā deju iestudējumā bērniem "Čipolīno" pazīstamie varoņi: puika-sīpoliņš Čipolīno, grāfiene Ķirsīte, īgnais Citrons, piktais Tomāts un daudzi citi, savos stāstos dalīsies ar dejas palīdzību.

Radošā komanda uzsver, ka iestudējums veidots, paskatoties uz šo stāstu mūsdienu bērnu acīm. Izrāde būs par īstu draudzību, par spēju just līdzi tiem, kam ir nodarīts pāri, par taisnības uzvaru pār ļauno.

Izrādes "Čipolīno" horeogrāfe un idejas autore ir Irina Saveļjeva, kura trīs reizes tikusi nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada kustību mākslinieks". Saveļjeva Daugavpils teātrī ir iestudējusi deju izrādes "Kazanova. Henrieta. Venēcija.", "Tuvība" un "Parunāsim?" un mūziklu bērniem "Leo – mazais lauva".

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās darbosies: Māris Boka, Alberts Vecmanis, Miroslavs Blakunovs, Milena Savkina, Jeļizaveta Petrova, Anna Blakunova, Svetlana Morozova, Vadims Bogdanovs, Egils Viļumovs, Raimonds Paegle, Anna Sultanova un Jevgeņijs Mihailovs.

Daugavpils teātris aicina bērnus no visas Latvijas piedalīties konkursā, kas veltīts gaidāmajai "Čipolīno" pirmizrādei, līdz 2.janvārim iesūtot zīmējumus A4 formātā, kuros attēlots izrādes galvenais varonis Čipolīno.

Oriģinālākā zīmējuma autors balvā saņems divas brīvbiļetes uz deju izrādi "Čipolīno" un iespēju satikties ar izrādes varoņiem. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 3.janvārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)