Banner 980x90

Pašvaldības iebilst pret finanšu sloga palielināšanu

Foto: Valsts kanceleja
Foto: Valsts kanceleja
Latvijas Lielo pilsētu asociācija, kuras biedre ir arī Daugavpils pašvaldība, nosūtījusi ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) vēstuli, kurā iebilst pret finanšu sloga palielināšanu pašvaldībām.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, vēstulē lielās pašvaldības pauž viedokli par Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu "Pedagogu darba samaksas noteikumi", pievienojot aprēķinus par to, cik apjomīgu ietekmi jaunā modeļa ieviešana radīs tieši pašvaldību budžetam.

Ņemot vērā milzīgo finansiālo slogu, kas saistībā ar šiem noteikumiem draud pašvaldībām, Latvijas lielās pilsētas ierosina sadalīt finansēšanas avotus, piešķirot 50% no šim mērķim nepieciešamās summas no valsts budžeta, bet atlikušos 50% no pašvaldību budžeta.

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes speciālistu veiktajiem aprēķiniem pirmsskolas izglītības iestāžu, sociālo pedagogu, metodiķu, interešu izglītības darbinieku atalgojuma pieaugumam un speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumiem atbilstoši jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem no pašvaldības budžeta gadā papildus būs nepieciešami 1 816 195 eiro.

Līdz ar jaunās atalgojuma sistēmas stāšanos spēkā pie pašreizējās noslogotības Daugavpils vispārējās izglītības skolu pedagogu atalgojums nesamazināsies, liecina Daugavpils Izglītības pārvaldes aprēķini. Izņēmums var būt gadījumi, kad direktora noteiktā slodze skolotājam būs ievērojami mazāka nekā iepriekšējā mācību gadā.

Jau vēstīts, ka no 1.septembra stājas spēkā jaunie pedagogu darba samaksas noteikumi, kas paredz likmes pieaugumu vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības, kā arī pirmsskolas pedagogiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)