Banner 980x90

Pasludinās spriedumu Daugavpils juvelierizstrādājumu veikala aplaupītāju lietā

Daugavpils, 8.aug., LETA. Rīt, 9.augustā, Daugavpils tiesa pasludinās spriedumu Daugavpils juvelierizstrādājumu veikala aplaupītāju krimināllietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Šajā krimināllietā uz apsūdzēto sola sēdušies trīs Lietuvas pilsoņi - Arvīds Bagdons, Remigijs Ričkus un Pauļus Pudrinsks. Apsūdzība minētajām personām celta pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas - par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu nodarījumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka 2015.gada 28.augustā gaišā dienas laikā Daugavpilī trīs tobrīd nenoskaidroti vīrieši, lietojot gāzes baloniņu, aplaupīja kādu juvelierizstrādājumu veikalu Lāčplēša ielā.

Aizdomās par juvelierizstrādājumu veikala aplaupīšanu policijas darbinieki tajā pašā dienā aizturējuši trīs Lietuvas pilsoņus, no kuriem jaunākajam tobrīd bija tikai 15 gadi, vecākie dzimuši attiecīgi 1990. un 1964.gadā.

Vecākais no laupītājiem, 51 gadu vecais vīrietis, aiz restēm pavadījis kopumā 28 gadus no savas dzīves. Sodīti bijuši arī abi pārējie aizdomās turētie.

Policijas darbiniekiem izdevās atrast un atdot saimniekiem gandrīz visas no juvelierizstrādājumu veikala Daugavpilī nolaupītās dārglietas, kuru kopējā vērtība tiek lēsta vairāk nekā 70 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)