Banner 980x90

Par pudelesbrāļa nogalināšanu tiesa vīrietim piespriež desmit gadu cietumsodu

Rīga, 24.okt., LETA. Daugavpils tiesa piespriedusi desmit gadu cietumsodu vīrietim, kurš dusmās par viena drauga piekaušanu nogalinājis iedzeršanas kompānijas dalībnieku, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Saskaņā ar minēto spriedumu apsūdzētais kopā ar biedru ieradies pie diviem citiem paziņām, kur mājā visi lietojuši alkoholu. Alkohola lietošanas laikā izcēlies kautiņš, kura izšķiršanā divi kompānijas dalībnieki viens otram iesituši ar āmuru pa galvu. Smagāk cietušajam bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, tāpēc mediķi viņu nogādājuši slimnīcā.

Apsūdzētais, būdams dusmīgs par sava slimnīcā nogādātā drauga piekaušanu, nolēmis izrēķināties ar kompānijas dalībnieku un ar virtuvē paķertu nazi iedūris šim cilvēkam vairākas reizes.

Apsūdzētais jau iepriekš tiesāts par miesas bojājumu nodarīšanu, taču spriedums vēl nebija stājies spēkā. Apsūdzētais ir neprecējies, nestrādā un nemācās.

Saskaņā ar Valsts probācijas dienesta izvērtēšanas ziņojumu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu veicināja apsūdzētā uzvedība, piemītošās domāšanas kļūdas un alkohola lietošana, iespējams, arī datorspēļu kaitīgā ietekme uz uzvedību.

Kā izriet no lietas materiāliem, apsūdzētajam paziņu lokā ir uz likumpārkāpumiem tendētas personas, kuras veicina alkohola lietošanu un var arī veicināt noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Apsūdzētajam esot nepieciešams speciālistu atbalsts psiholoģiska līdzsvara gūšanai, domāšanas kļūdu novēršanai un paziņu izvērtēšanai.

Prokurore un apsūdzētais vienojās par kriminālprocesa pabeigšanu, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Ņemot vērā minēto, tiesa vīrietim noteica brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Tāpat viņam cietušajiem jāmaksā 10 000 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)