Banner 980x90

Par partijas darbības apturēšanu Lindermans uzzinājis internetā

Par partijas "Par dzimto valodu!" jeb tā saucamās Lindermana partijas darbības apturēšanu viens no tās līderiem Vladimirs Lindermans uzzinājis internetā.

Aģentūrai LETA Lindermans atzina, ka oficiālu informāciju par partijas darbības apturēšanu uz sešiem mēnešiem viņš pagaidām nav saņēmis, līdz ar to arī sniegt jebkādus komentārus patlaban viņam esot grūti.

"Pagaidām man ir grūti kaut ko komentēt, jo man nav pietiekami informācijas, nav bijis iespējas iepazīties ar detaļām," skaidroja Lindermans.

Kaut ko vairāk par Daugavpils tiesas lēmumu par partijas "Par dzimto valodu!" darbības apturēšanu uz sešiem mēnešiem Lindermans varēšot pateikt vien nākamnedēļ, kad būšot ieguvis vairāk informācijas.

Sakot, ka partijā "Par dzimto valodu!" patlaban esot kādi 300-400 biedru, precīzu partijas biedru skaitu Lindermans nemācēja nosaukt.

Daugavpils24.lv jau vēstīja, ka partija "Par dzimto valodu!" noteiktajos termiņos nav iesniegusi Uzņēmumu reģistrā partijas biedru sarakstu, tādēļ Daugavpils tiesa uz sešiem mēnešiem apturējusi tās darbību.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, prasību pret partiju tiesā iesniedzis Uzņēmumu reģistrs. Tiesa ir apmierinājusi šo prasību, un partijas darbība tiek apturēta, sākot no 17.marta, uz turpmākajiem sešiem mēnešiem.

Saskaņā ar tiesas spriedumu partijai "Par dzimto valodu!" līdz 30.aprīlim ir jāiesniedz Uzņēmu reģistrā partijas biedru saraksts, kā arī jāsamaksā ar tiesāšanos saistītās valsts nodevas.

Partija "Par dzimto valodu!" jeb tā saucamā Lindermana partija oficiāli reģistrēta 2012.gada 24.jūlijā. Partija ir deklarējusi, ka cīnīsies par līdztiesību - par Latvijas pilsonību visiem valsts nepilsoņiem, par oficiālas valodas statusu krievu valodai un par mazākumtautību skolu saglabāšanu. Minētā partija ir arī viena no krievu valodas referenduma rīkotājām. Partijā aktīvi darbojas arī tādi skandalozi pazīstami politiķi kā Jevgēņijs Osipovs un Illarions Girss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)