Banner 980x90

Par Eiropas naudu Daugavpils novadā par 1,57 miljoniem eiro pārbūvēs pašvaldības ceļus

Daugavpils, 21.febr., LETA. Šogad un nākamajā gadā Daugavpils novadā tiks pārbūvēti pašvaldības ceļu posmi Kalkūnes, Medumu, Salienas un Līksnas pagastos, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Kalkūnes pagastā tiks pārbūvēts ceļa posms "Palabiški-Buras", Medumu pagastā - "Liepnieki-Atvari", Salienas pagastā - "Saliena-Sergijevka" un "Stenderi-Ormaņi-Adamovo-Šlapaki", bet Līksnas pagastā - "Kudeiki-Ķirupe" un "Sterikāni-Ķirupe".

Minētie ceļu posmi tiks pārbūvēti, izmantojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) naudu. Tā kopējās izmaksas ir 1 567 290 eiro, tajā skaitā ELFLA finansējums ir 90% un pašvaldības finansējums - 10%. Projektam nepieciešamo līdzfinansējumu pašvaldība nodrošinās, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu novadā tiek pārbūvēti pašvaldību grants ceļi bez cietā seguma ar mērķi veicināt vietējo uzņēmējdarbību un saglabāt apdzīvotību. Projekta gaitā ceļiem tiek izveidoti un sakārtoti sāngrāvji, meliorācijas grāvjos tiek nomainītas lielās caurtekas, izveidotas ērtas nobrauktuves uz dzīvojamām mājām, kā arī paplašināti ceļa posmi, kur tie ir dabiski sašaurinājušies. Pērn šādi darbi tika veikti Dubnas, Vaboles, Kalupes, Sventes un Višķu pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)