Banner 980x90

Par Daugavpils novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēl Jalinsku

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Šodien Daugavpils novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju vienbalsīgi tika ievēlēta "Daugavpils novada partijas" saraksta līdere, līdzšinējā domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Domes priekšsēdētājas amatā Jalinska ievēlēta jau trešo sasaukumu pēc kārtas.

Par domes priekšsēdētājas 1.vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēts līdzšinējais domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins, bet par vietnieku - Aivars Rasčevskis (abi Daugavpils novada partija).

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija, par Daugavpils novada partijas sarakstu pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 3234 vēlētāji jeb 52,46% no to kopējā skaita. Tādējādi minētais saraksts Daugavpils domē ir ieguvis desmit no 17 vietām.

"Saskaņai" šoreiz 25,81% vēlētāju atbalsts un piecas vietas novada domē, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Latgales partijai - attiecīgi 7,35% un 7,25% vēlētāju atbalsts un pa vienai vietai domē.

Savukārt "Latvijas Krievu savienība" un apvienotais "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienības saraksts 5% barjeru nav pārvarējis.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās "Daugavpils novada partija" ieguva 50,92% balsu, "Saskaņas centrs" - 21,81%, bet Latgales partija un ZZS - katra pa 9,28%.

No līdzšinējā 17 deputātu sastāva jaunajā domē ievēlēti pieci jauni un pārvēlēti 12 deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)