Banner 980x90

Par Daugavpils domes Sociālo lietu komitejas vadītāju izvēlēts Eigims

Rīga, 25.janv., LETA. Ceturtdien Daugavpils domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais pilsētas mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), noskaidroja aģentūra LETA.

Kopš janvāra vidus, kad no komitejas vadītājas atcelta Latgales partijas pārstāve Helēna Soldatjonoka, komiteja darbojusies bez priekšsēdētāja, bet ceturtdien amatam izvēlēts Eigims.

Jaunais komitejas priekšsēdētājs skaidroja, ka sociālā joma viņam ir zināma, jo, esot mēra amatā, tā bijusi viņa pārraudzībā.

Kopumā komitejā darbojas seši deputāti.

Jau vēstīts, ka janvāra vidū, no komitejas vadītājas amata atceļot deputāti Soldatjonoku, Latgales partija (LP) zaudējusi pēdējo priekšsēdētāja amatu domes komitejās. Soldatjonoka atcelta ar četrām "Mūsu partijas" un "Saskaņas" deputātu balsīm.

Līdz šim politiskā spēka pārstāvjiem jau liegta citu komiteju vadīšana.

Tāpat ziņots, ka 17.janvārī Daugavpils mēra amatā ar bijušā domes priekšsēdētāja Eigima pārstāvētās "Mūsu partijas" atbalstu tika ievēlēts savulaik no šī amata gāztais Andrejs Elksniņš (S), tādējādi atjaunojot situāciju pēc pašvaldību vēlēšanām, kad Elksniņš kopā ar "Mūsu partiju" veidoja valdošo koalīciju, bet Latgales partija bija atstāta opozīcijā.

Elksniņš amatā tika ievēlēts ar astoņām balsīm "par", piecām "pret", bet divas balsošanas zīmes bija nederīgas. Vienu no nederīgajām balsošanas zīmēm iesniedzis Eigims, bet otru deputāts Reinis Joksts (Latgales partija).

Iepriekš Elksniņš Daugavpils domi vadīja vien pāris mēnešus - no 2017.gada jūnija beigām līdz septembra sākumam, kad Eigims paziņoja, ka zudusi uzticība Elksniņam un "Mūsu partija" viņu gāza.

Aptuveni gadu Daugavpils dome strādāja Eigima vadībā, tomēr izjuka arī viņa koalīcija ar Latgales partiju, līdz ar to Daugavpils dome kopš 22.novembra strādāja "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims bija gāzts no mēra amata, domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), kuram nebija skaidra "Saskaņas" vai Latgales partijas atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" ievēlēti četri deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)