Banner 980x90

Par cilvēka noduršanu Daugavpilī aizturētajam vīrietim tiesa citā lietā piespriež cietumsodu

Daugavpils, 9.febr., LETA. 1985.gadā dzimušajam Vladislavam Stepanovam, kurš šā gada janvāra sākumā Daugavpilī tika aizturēts aizdomās par cilvēka nāvējošu saduršanu sabiedriskā transporta pieturā, Daugavpils tiesa citā krimināllietā piespriedusi gadu, četru mēnešu un četru dienu cietumsodu par laupīšanu, svešas mantas tīšu iznīcināšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, apsūdzētajam arī uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Šajā citā lietā apsūdzība Stepanovam celta pēc Krimināllikuma (KL) 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa, pēc KL 185.panta 1.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, pēc KL 262.panta 1.daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un pēc KL 312.panta - par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Apsūdzētais jau iepriekš bijis tiesāts par laupīšanu, svešas mantas tīšu iznīcināšanu, huligānismu personu grupā un saistību ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Jau vētīts, ka 3.janvārī Daugavpilī, Cietokšņa ielā, sabiedriskā transporta pieturā tika sadurts un no gūtajiem miesas bojājumiem notikuma vietā mira kāds 1984.gadā dzimis vīrietis.

Aizdomās par minētā pārkāpuma pastrādāšanu 4.janvara vakarā Ogrē sadarbībā ar VP Galvenā kriminālpolicijas pārvaldes un pretterorisma vienības "Omega" darbiniekiem tika aizturēts Stepanovs.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, starp diviem, iespējams, agrāk pazīstamiem vīriešiem bija izcēlies konflikts, kura rezultātā viens no vīriešiem ar nazi sadūris otru.

Konkrētus konflikta cēloņus policijā pagaidām nenosauc, kā arī neizslēdz iespēju, ka likumpārkāpums pastrādāts personisku motīvu dēļ.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc KL 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Procesā notiek izmeklēšana. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)