Banner 980x90

Par aptuveni 50 kapavietu apgānīšanu Daugavpils novadā aizturēti trīs jaunieši

Rīga, 24.jūl., LETA. Par aptuveni 50 kapavietu apgānīšanu Daugavpils novada Lasenbergas kapsētā aizturēti trīs cilvēki, tostarp divi nepilngadīgie, kas noziegumu pastrādājuši, iespējams, būdami alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Pirmdien, saņemot informāciju par kapsētā nogāztajiem pieminekļiem, policija sākusi apzināt nodarītos zaudējumus, un ir zināms, ka izpostītas ir aptuveni 50 kapavietas, sagāžot kapakmeņus un veicot citas darbības. Tāpat izgāzts lielais kapsētas krusts, kas aizvilkts un pamests uz ceļa. Belova skaidroja, ka krusts, kas atradies uz ceļa braucamās daļas, bijis par iemeslu ceļu satiksmes negadījumam, kas noticis diennakts tumšajā laikā.

Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai, netālu no notikuma vietas aizturēti trīs iespējamie vainīgie - kāds 1994.gadā dzimis vīrietis un divi nepilngadīgie. Viņi noziegumu izdarījuši, huligānisku motīvu vadīti. Tāpat, iespējams, tas izdarīts alkohola ietekmē.

Belova atzina, ka iedzīvotājiem nodarītie zaudējumi ir lieli, un kapavietu atjaunošana prasīs ilgāku laiku. Vienlaikus policija izsaka pateicību vietējiem, kas snieguši noderīgu informāciju par nodarījumu.

Krimināllikumā paredzētais bargākais sods par kapa apgānīšanu, ja šādas darbības veikusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Tabores pagastā naktī uz pirmdienu apgānīta kapsēta, nogāžot vairākus desmitus pieminekļu. Policijai par notikušo ziņots pirmdien.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)