Banner 980x90

Par 8% pieaudzis Daugavpils tūrisma objektu apmeklētāju skaits

Jelgava, 12.nov., LETA. Daugavpils tūrisma objektu, kultūras, aktīvās atpūtas un sporta iestāžu apmeklētāju skaits aktīvās tūrisma sezonas laikā, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada periodu, šogad pieaudzis par 8%, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā.

Kopumā pilsētas objektus apmeklēja 284 336 interesenti. 81% Daugavpils apmeklētāju bija Latvijas iedzīvotāji, kas liecina par iekšējā tūrisma būtisko lomu. Visvairāk ārvalstu tūristu bija no Lietuvas, kam sekoja Krievija un Polija. Daugavpili apmeklēja arī tūristi no Baltkrievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Igaunijas, ASV, Zviedrijas, Norvēģijas, Nīderlandes un citām valstīm.

Populārākais objekts Daugavpilī bija Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kuru apmeklētāja 58 963 interesenti, un to skaits, salīdzinājumā ar 2017.gadu, pieaudzis par 8%. Ik gadu apmeklētāju skaits palielinās Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā un 1.krasta lunetes sardzes telpā, kas aktīvās tūrisma sezonas laikā katru dienu ir atvērta. 2018.gada tūrisma sezonā, salīdzinot ar 2017.gadu, apmeklētāju skaits šajos objektos pieaudzis par 6%. Tūristi labprāt apmeklēja arī Latgales zoodārzu, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, zinātkāres centru "Zinoo Daugavpils", Daugavpils skrošu rūpnīcu, Šmakovkas muzeju.

Tūrisma informācijas centrā (TIC) apkalpoti 7930 Latvijas un 3827 ārvalstu tūristi. Galvenais jautājumu loks, par ko interesējās TIC apmeklētāji, bija bezmaksas informatīvo karšu un brošūru saņemšana, informācija par apskates objektiem un suvenīri. Tūrisma sezonas laikā 85 grupas TIC pieteicās pilsētas apskates ekskursijām.

TIC speciālisti novērojuši, ka aizvadītajā tūrisma sezonā liela daļa Latvijas iedzīvotāju atvaļinājumu pavadīja savā mītnes zemē un vairāk apceļoja reģionus, tāpēc iekšzemes tūristi bija galvenais segments. Tāpat parādījās jauni ceļotāji tipi, piemēram, tūristi, kas ceļo vienatnē, izplatītāki kļuva īsie brīvdienu ceļojumi, kad tūristi uz Daugavpili devās nedēļas nogalēs, lai pavadītu brīvo laiku vai apmeklētu pasākumus. Palielinājies arī vairākdienu atpūtas ceļojumu skaits, tādējādi dodot lielāku pienesumu vietējai ekonomikai.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2018.gada otrajā ceturksnī Daugavpils tūristu mītnēs apkalpoti 18 161 viesi, kas ir par 18% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, viesu pavadīto nakšu skaits Daugavpils tūristu mītnēs pieaudzis par 18% un sasniedza 27 675 nakti. 2018.gada otrajā ceturksnī Daugavpils tūristu mītnēs tika apkalpoti 8176 ārvalstu viesu, kas ir par 24% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits audzis par 24%, sasniedzot 12 384 naktis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)