Banner 980x90

Valdība atbalsta Aknīstes un Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu apvienošanu

Veselības ministrija (VM) reorganizēs Aknīstes un Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas, tās apvienojot, lai nodrošinātu kvalitatīvu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību psihiatrijas jomā, tā šodien lēma valdība. 

Rīga, 7.janv., LETA. Veselības ministrija (VM) reorganizēs Aknīstes un Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas, tās apvienojot, lai nodrošinātu kvalitatīvu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību psihiatrijas jomā, tā šodien lēma valdība. Pašlaik Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca nodrošina ilgstošu psihiatrisko palīdzību, taču cilvēkresursu trūkuma dēļ ārstniecības iestādē ir apgrūtināta pakalpojumu nodrošināšana nepieciešamajā apjomā un kvalitātē, skaidroja VM. Piemēram, stacionārā ārstēšanas procesā nav iesaistīta multidisciplinārā komanda. Tai pat laikā šāda komanda ir attīstīta Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā, kas sniedz plaša profila veselības aprūpes pakalpojumus pacientiem ar psihiskās veselības un uzvedības traucējumiem, nodrošinot gan ambulatoro, gan stacionāro ārstēšanu. Daugavpilī ir pieejama ārstēšana specializētās programmās ar plašākām diagnostikas iespējām, uzsvēra VM. Līdz ar to, lai Aknīstes psihoneiroloģiskajā slimnīcā uzlabotu pacientu pieejamību speciālistiem un nodrošinātu kvalitatīvu ārstēšanu, VM ieskatā nepieciešams apvienot abas slimnīcas.  Plānots, ka pacienti, kuriem nepieciešama ārstu, psihiatru diennakts uzraudzība, būs koncentrēti Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā, savukārt Aknīstes slimnīca nodrošinās ārstniecību pacientiem, kuriem nav nepieciešama diennakts psihiatra uzraudzība.  Patlaban Latvijā stacionāro psihisko veselības aprūpi nodrošina deviņas ārstniecības iestādes, no kurām septiņās slimnīcās sniedz psihiatrijas pakalpojumus pieaugušajiem pacientiem. "Firmas.lv" dati liecina, ka VAS "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīcas" apgrozījums 2018.gadā bija 8,55 miljoni eiro, savukārt peļņa - 2134 eiro. Kopumā iestādē tikušas nodarbinātas 607 personas. Savukārt Aknīstes psihoneiroloģiskajā slimnīca 2018.gadā strādāja ar 4,03 miljonu eiro apgrozījumu un 1377 eiro peļņu. Uzņēmums kopumā nodarbinājis 304 darbiniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)