Banner 980x90

papildināta - Daugavpilī ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

(Papildināta visa ziņa.)

Rīga, 21.jūn., LETA. Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 24 ugunsgrēki, vienā no tiem gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Traģiskākais ugunsgrēks noticis ap pusdienlaiku Daugavpilī, Jātnieku ielā, kur piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī degušas sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gājusi bojā apmēram 83 gadus veca sieviete.

Savukārt naktī uz trešdienu plkst.1.45 Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā divstāvu dzīvojamā mājā Kalna ielā. Degušas divas istabas nama pirmajā stāvā. No piedūmotajām telpām izglābti divi cilvēki.

Diennakts laikā četri ugunsgrēki dzēsti novados, 15 Rīgā, bet pieci - citās pilsētās.

Otrdien VUGD darbinieki arī veikuši 48 glābšanas darbus - 29 novados, 14 Rīgā, bet piecus citās pilsētās. 27 no glābšanas darbiem bijuši saistīti ar vēja radītiem postījumiem - visos gadījumos palīdzība bijusi nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji no kāda koka nocēluši suni, kurš tur bija uzskrējis, dzenoties pakaļ kaķim, bet citviet atbrīvots starp loga rāmi un vērtni iesprūdis kaķis.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 5647 ugunsgrēki, kuros cietuši 202, bet gājis bojā 41 cilvēks, tostarp divi bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)