Banner 980x90

Palielināsies cena par pensiju un pabalstu piegādi dzīvesvietā

Rīga, 22.sept., LETA. No 2018.gada 1.janvāra tiks palielināta cena par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) piešķirto valsts pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi saņēmēja dzīvesvietā, aģentūru LETA informēja aģentūrā.

VSAA organizētā publiskā iepirkuma rezultātā pakalpojuma sniegšanas tiesības ieguva VAS "Latvijas Pasts", kurš pakalpojumu periodā no 2018.gada 1.janvāra līdz 2022.gada 31.decembrim piedāvāja sniegt par cenu 2,39 eiro iepriekšējās cenas 1,74 eiro vietā. Šīs izmaksas sedz saņēmējs.

"Latvijas Pasta" kopējā piedāvātā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa ir 12 224 735 eiro.

Sākot no nākamā gada janvāra, VSAA no izmaksājamās pensijas, pabalsta vai atlīdzības ieturēs 2,39 eiro un pārskaitīs šo summu "Latvijas Pastam".

Kopumā VSAA pabalstus, pensijas vai atlīdzību ar piegādi dzīvesvietā saņem 95 000 cilvēku. Lielākā daļa no tiem jeb 86 400 gan ir vecuma pensijas saņēmēji.

VSAA atgādina, ka pabalstus, pensijas vai atlīdzību izmaksā atbilstoši pakalpojuma saņēmēja izvēlētajam izmaksas veidam. 89% tos saņem ar pārskaitījumu uz klientu bankas kontu vai pasta norēķinu sistēmas kontu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)