Banner 980x90

Paaugstinātu piesārņojumu Šūņu ezera peldvietā Daugavpilī izraisījis zarnu enterokoks

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Paaugstinātu mikrobioloģisko piesārņojumu Daugavpils pilsētas Šūņu ezera peldvietā izraisījis zarnu enterokoks, aģentūra LETA noskaidroja Veselības inspekcijas Latgales kontroles daļā.

Normu nedaudz pārsniedzošo zarnu enterokoka koncentrāciju peldvietā varētu būt izraisījuši ilgstošie nokrišņi, neattīrītu notekūdeņu nokļūšana ezerā vai arī kāds cits piesārņojuma avots.

Saistībā ar paaugstināto piesārņojumu iedzīvotājiem ieteikts nepeldēties ezerā. Nekādi speciāli ūdenstilpes attīrīšanas darbi nav plānoti.

Jau vēstīts, ka Veselības inspekcija gada peldsezonas pēdējās peldūdens kvalitātes pārbaudēs konstatējusi paaugstinātu mikrobioloģisko piesārņojumu Daugavpils pilsētas Šūņu ezera peldvietā. Pārējās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

Vienlaikus inspekcijā informē, ka pēdējo divu nedēļu laikā biežo lietusgāžu dēļ ir pasliktinājusies ūdens kvalitāte vairākās neoficiālajās peldvietās, kurās noteikti peldēšanās ierobežojumi.

Līdz ar to paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ peldēties nav ieteicams Ropažu novada Lielās Juglas upes peldvietā "Zaķumuiža" un peldvietā aiz Ropažu kapsētas.

Savukārt aizliegums peldēties noteikts Rīgā, Mazajā Daugavā, pie Lucavsalas pieminekļa, kā arī Ropažu novadā, Tumšupē, peldvietā pretī mājām "Zītari".

Oficiālā šīs vasaras peldsezona Latvijā noslēgsies 15.septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)