Banner 980x90

Oktobrī Dailes teātris dosies viesizrādēs uz Daugavpili, Alūksni un Valmieru

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Oktobra sākumā Dailes teātris dosies viesizrādēs uz Daugavpili, Alūksni un Valmieru, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Jau šajā nedēļas nogalē, svētdien, 2.oktobrī, Dailes teātris viesosies Daugavpils teātrī, kur tiks rādīta režisora Mihaila Gruzdova iestudētā Aleksandra Kuprina melodrāma "Granātu krāsas aproce".

Kņazienei Verai Nikolajevnai uzdāvinātās aproces granātos dreb asinssārtas uguntiņas. Vai pasaulē ir sastopama īsta mīla? Nesavtīga, pašaizliedzīga mīla, kas nealkst atalgojuma, kas stiprāka par nāvi. Tāda mīla, kuras dēļ var paveikt jebkuru varoņdarbu, ziedot dzīvību, uzņemties ciešanas - mīla, kas nav slogs, bet viens vienīgs prieks. Tāda mīla, par kādu sapņo sievietes un kādu var piedzīvot varbūt tikai reizi 1000 gados. Izrādē spēlē Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Aldis Siliņš, Aija Dzērve, Gints Andžāns, Juris Bartkevičs un Ilze Dzenīte.

Savukārt 7.oktobrī ar Florida Buļakova traģikomēdiju "Svēta lieta", kuru iestudējis režisors Pauls Timrots, Dailes teātris viesosies Alūksnes kultūras centrā. Pie Večuka ierodas Nāve. It kā ar to vēl nebūtu gana - viņai ir piedāvājums. Trīs stundu laikā Večukam jāpaveic svēta lieta - Dievam tīkams darbs. Tad šis ar savu Večiņu varēs dzīvot vēl desmit gadus. Večuks ar Večiņu sāk rīkoties. Traģikomēdija "Svēta lieta" ir stāsts par mīlestību mūža garumā. Izrādē spēlē Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Aija Dzērve un Mārtiņš Počs.

Ar režisora Andreja Žagara iestudēto kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugu "Ziloņa dziesma" aktieri Juris Kalniņš, Gints Grāvelis un Esmeralda Ermale 11.oktobrī viesosies Valmieras Drāmas teātrī.

No sava darba kabineta slimnīcā ir pazudis ievērojams psihiatrs. Pēdējais, kurš ārstu redzējis, ir viņa pacients Maikls. Mēģinot noskaidrot pazušanas iemeslus, slimnīcas vadītājs dakteris Grīnbergs iztaujā pacientu. Savukārt Maikls, manipulējot ar dakteri Grīnbergu, iesaistās smalkā psiholoģiskā spēlē, kas izvēršas grēksūdzē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)