Banner 980x90

Notiks VII Starptautiskais tautas kultūras festivāls "Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī"

Daugavpils, 13.nov., LETA. Nākamnedēļ, 24.novembrī, plkst.18 Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē notiks VII Starptautiskais tautas kultūras festivāls "Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Festivālu plkst.13 ievadīs konference "Kultūras tilts: Latvija - Lietuva - Igaunija - Baltkrievija", kurā tiks apspriesti jautājumi par baltkrievu kultūras saglabāšanu ārpus etniskās dzimtenes - Baltijas valstīs. Baltkrievu kultūras centrs konferencē prezentēs grāmatu "Belaruski kirmaš u Daugaupilse".

Divas stundas vēlāk, plkst.17 Vienības nama foajē darbu sāks tradicionālā amatnieku izstāde. Meistari reklamēs baltkrievu dekoratīvi lietišķās mākslas izstrādājumus un arī mācīs tos izgatavot. Pasākumā norisināsies arī labdarības akcija, kuras gaitā baltkrievu grāmatas varēs apmainīt pret festivāla suvenīru "Laimes poga". Par svētku atmosfēru pasākuma gaitā rūpēsies Latgales baltkrievu amatierkolektīvi.

Festivāla Gala koncerts sāksies 18. Tā pamatā būs muzikālā izrāde kuru izpildīs Daugavpils baltkrievu kolektīvi – teātra studija "Pauļinka", baltkrievu tautas dziesmu ansamblis "Kupaļinka", deju ansamblis "Ļanok", vokāli instrumentālais ansamblis "Praļeski" un koru kapella "Spadčina". Ieeja - bez maksas.

Tradicionāli uz festivālu atbrauks Daugavpils Baltkrievu nama viesi un draugi – Jēkabpils, Līvānu, Preiļu, Rēzeknes un Dagdas baltkrievu biedrību ansambļi, kā arī radošie kolektīvi no Visaginas (Lietuva), Maardu (Igaunija), Bobrujskas, Braslavas un Mijoriem (Baltkrievija).

Pasākumu organizē Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs ar Daugavpils Kultūras pārvaldes, Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāta Daugavpilī un Latviešu kultūras centra atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)