Banner 980x90

Notiks ekskursija par godu Daugavpils cietokšņa iesvētīšanas 185.gadadienai

Daugavpils, 29.maijs, LETA. Sestdien, 2.jūnijā, plkst.10 par godu Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa iesvētīšanas 185.gadadienai tiks pacelts cietokšņa vēsturiskais karogs un plkst.12 no signāllielgabala nodārdēs pusdienlaika šāviens, aģentūru LETA informēja Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā.

Lai atcerētos tālā 19.gadsimta notikumus, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs aicina visus interesentus pieteikties bezmaksas ekskursijai pa galveno cietokšņa valni. Ekskursija notiks latviešu un krievu valodā. Tās sākums plkst.13 pie cietokšņa Kultūras un informācijas centra.

1833.gada 21.maijā (pēc vecā stila)/2.jūnijā (pēc jaunā stila) Krievijas imperatora Nikolaja I klātbūtnē notika Dinaburgas cietokšņa iesvētīšanas simboliska ceremonija. Tās gaitā tika rīkots Krusta gājiens, kas sākās cietokšņa katedrālē un turpinājās pa cietokšņa galveno valni. Krusta gājienā ar svēto ūdeni tika norasināti nocietinājumi un karaspēks.

Kopš tās dienas Krusta gājienu cietoksnī rīkoja katru gadu Vasarsvētkos (50.diena pēc Lieldienām, Svētās Trīsvienības diena) līdz pat 1.Pasaules karam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)