Banner 980x90

Noslēgušās Daugavpilī organizētās vasaras nometnes

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Daugavpilī šajā vasarā darbojās 19 bērnu nometnes, ko organizēja Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departaments Jaunatnes nodaļa, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē Jaunatnes lietu speciālista palīgs Žaklīna Lazdāne.

Šogad nometnēs bija pierakstījušies 870 bērni. Gandrīz puse no bērniem nometnē pavadīja brīvlaiku atkārtoti.

Nometņu mērķis ir palīdzēt bērniem un jauniešiem attīstīt iztēli, fantāziju, spējas un talantus, iemācīt redzēt apkārtnē skaistumu, veicināt bērnu un jauniešu uztveri, kas ir nepieciešams dzīvē, gan uzsākot skolas gaitas, gan darbā un nestandartās situācijās.

Nometņu laikā bērni un jaunieši gūst padziļinātu priekšstatu par: pareizu dzīvesveidu, izpratni par dabas procesiem, kultūras vērtībām un tradīcijām, dažādiem sporta veidiem, iegūst nepieciešamās zināšanas izglītības jomā, izprot dzīvnieku raksturu un vidi, uzzina pilsētas vēsturi, atklāj sevī talantus, kā arī audzina sevī cienīgu attieksmi pret apkārtējiem cilvēkiem.

Nometnes dalībnieki pulcējās, devās uz rīta rosmi, brokastoja, izklaidējās, veidoja rokdarbus, devās uz ekskursijām, brīvā laika pavadīšana nometnes telpās un ārpus tām, pusdienoja, nodarbojās radošajās darbnīcās, brīvais laiks, ēda launagu un veidoja interešu pulciņus.

Vecāki maksāja par trīsreizēju ēdināšanu (brokastis, pusdienas, launags), par kancelejas precēm, suvenīriem saldumiem, dzeramo ūdeni, ekskursijām pa pilsētu (vizināšanās ar laivām, "Zili brīnumi", zirgu izjādes manēža), visus pārējos izdevumus, tai skaitā par ekskursijām, transportu (autobusiem un tramvajiem) ir uzņēmusies apmaksāt Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Pieteikties nākošā gada nometnēm varēs pavasarī, Jaunatnes nodaļas mājās lapā www.jaunatne.daugavpils.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)