Banner 980x90

Nomaina Daugavpils slimnīcas vadību, tostarp opozīcijas deputātu

Rīga, 8.maijs, LETA. SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" akcionāri ir nolēmuši samazināt ārstniecības iestādes valdes locekļu skaitu un nomainīt esošo slimnīcas vadību, aģentūra LETA uzzināja Daugavpils domē.

Līdz šim slimnīcā strādāja divi valdes locekļi - Ilona Skrinda un Reinis Joksts, kurš ievēlēts arī pilsētas domē no tagad opozīcijā esošās Latgales partijas. Ārkārtas dalībnieku sapulcē Joksts esot paziņojis par amata atstāšanu, bet Skrinda atsaukta no valdes locekles amata.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka par iespējamo Joksta atbrīvošanu pēc stāšanās amatā toreizējais un tagadējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) paziņoja jau 2017.gada jūlijā.

"Septembrī Jokstam beidzas darba līgums un tiks lemts jautājums par jaunu šī amata vietas izpildītāju. Tas, kā Joksts kļuva par šīs iestādes vadītāju, un problēmas, kas iestādē ir radušās viņa vadīšanas laikā, diez vai dos man iespēju vēlēties, lai viņš turpinātu pildīt šos pienākumus," toreiz izteicās Elksniņš. Joksts gan turpināja vadīt slimnīcu.

Tagad slimnīca turpinās darboties ar vienu valdes locekli. Uz laiku līdz konkursa noslēgumam par valdes locekli iecelts iestādes galvenais ekonomists Grigorijs Semjonovs. Galvenā ārsta pienākumu tikmēr pildīs dakteris Aleksandrs Kušnerovs.

Elskniņš skaidroja, ka slimnīcā paredzēta arī citu vadības amatu samazināšana.

Ārstniecības iestādes akcionāri ir Daugavpils pašvaldība, Rīgas Stradiņa universitāte, Daugavpils un Ilūkstes novadu pašvaldības. Joksts valdē darbojies kopš 2014.gada oktobra, bet Skrinda - kopš 2017.gada septembra.

Jau vēstīts, ka līdz ar Elksniņa atkārtotu ievēlēšanu mēra amatā izmaiņas notikušas vairāku pašvaldības kapitālsabiedrību vadībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)