Banner 980x90

Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 79 litrus kvadrātmetrā

Rīga, 12.jūl., LETA. Kopš otrdienas vakara nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 79 milimetrus, kas atbilst 79 litriem kvadrātmetrā un aptuveni 110 procentiem no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tik intensīvs lietus šogad Latvijā reģistrēts pirmo reizi. Pagājušā gada rekords bija 94,5 milimetri Rūjienā naktī uz 6.augustu.

Pēdējā diennaktī ļoti bagātīgi lijis arī citviet Latgalē, Sēlijā un Vidzemē, turklāt valsts galējos austrumos lietus vēl turpinās.

Tostarp trešdien Rēzeknē nokrišņu daudzums līdz plkst.8 bija 34 milimetri, savukārt Skrīveros lietus daudzums no otrdienas rīta līdz trešdienas rītam sasniedza 36 milimetrus. Arī Līvānu pusē un daudzviet Sēlijā bija vairāk nekā 30 milimetru nokrišņu.

Spēcīgākā zibeņošana novērota otrdienas vakarā un aizvadītās nakts sākumā Sēlijā un Latgales rietumos, tajā skaitā Jēkabpilī un Līvānos.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latviju šķērsos jauns ciklons, daudzviet atnesot stipru lietu un pērkona negaisu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)