Banner 980x90

Meņģeļa neveiksme un Daidera triumfs – Eiropas un pasaules čempionāts motokrosā Stelpē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
30. un 31.jūlijā Stelpes "Pīlādžu" mototrasē norisinājās šogad Latvijā vienīgais Eiropas čempionāta posms kvadracikliem un pasaules čempionāta posms blakusvāģiem. Sacensības, kā ierasts, tika aizvadītas augstākajā kvalitātē un trasē valdīja ļoti sīvas cīņas. Izcilu sniegumu kārtējo reizi uzrādīja šī brīža Eiropas čempions Edgars Meņģelis – diemžēl sportistu pievīla tehnika. Savukārt Laura Daidera ekipāža skatītāju gavilēm pavadīta kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre Kristīne Ābelniece, divu dienu garumā Stelpē tika aizvadītas ļoti kvalitatīvas un emocijām bagātas sacensības. Svētdienas finālbraucienu laikā pirmie trasē devās kvadraciklu klases pārstāvji, tostarp šī brīža Eiropas čempions Edgars Meņģelis. Pirmajā finālbraucienā sportists bija neapturams, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Teicami tika iesākts arī otrais brauciens, sportistam ātri izvirzoties priekšgalā. Tuvojoties brauciena beigām, Edgars no otrās vietas bija atrāvies par vairāk nekā desmit sekundēm, taču sekoja negaidīts pavērsiens – ar stipri dūmojošu motociklu Meņģelis bija spiests pamest trasi vien pāris minūtes pirms finiša. Motokross ir skarbs un sportists to apzinās – ja līdz šim ar 6 punktu pārsvaru Edgars bija čempionāta līderis, tad negaidītā pavērsiena dēļ šobrīd ar 5 punktiem piekāpjas savam komandas biedram Adrian Mangiec. To, kurš no abiem sportistiem izcīnīs titulu, noteiks nākamais, pēdējais posms Kivioli, Igaunijā. Sportists saglabā vēsu prātu un apzinās, ka priekšā svarīgas sacensības: "Dienu vērtēju kā ļoti labu. Patika trase un izbaudīju pirmo braucienu, izdevās starts un viss bija kārtībā. Daudzas lietas no šodienas iemācījos un, kā saka, no kļūdām ir jāmācās - tad var izdarīt secinājumus un gūt pieredzi. Nav konkrēts izskaidrojums tam, kas beigās notika – salasījās vairākas nianses un notika kā notika, bet kopumā šī bija vērtīga diena. Pēdējais posms ir Kivioli, bet man paveicās, ka otrajā braucienā guvu 5 punktus, neskatoties uz to, ka izstājos. Šobrīd esmu piekāpies par pieciem punktiem – abi ar komandas biedru saprotam, ka katrā braucienā pirmā vieta otro apsteidz ar trīs punktu pārsvaru – tātad abi braucieni jāuzvar. Skatīšos uz priekšu un darīšu visu, lai abus braucienus saliktu kopā. Galvu augšā un vēsu prātu, šodien pārliecinājāmies, ka es varu uzvarēt. Pēc Kivioli domājam ar komandu piedalīties 12 stundu sacensībās Francijā. Taču, runājot par šodienu, noteikti vēlos teikt paldies visiem, kas mani atbalstīja trases malā - jūsu atbalsts man radīja sacensību garšu, padarot sacīkstes daudz interesantākas."

Kopvērtējumā Meņģelis izcīnīja 4.vietu, Kristaps Veinbergs ieņēma 10.vietu, Ralfs Reinfelds posmā atrodas 11.vietā, Ričards Zālīte 18.vietā, vienīgā dāma, kas uzdrīkstējās startēt vīru konkurencē – Monta Dišlere Kirilko – izcīnīja 19.vietu. Jānis Saldavs Stelpes posmā 21.pozīcījā, Kārlis Bole Juniors 23.vieta, bet Raivis Sootee 28.vietā.

Pasaules motokrosa čempionātā blakusvāģiem trasē devās 30 ekipāžas, taču pārāks izrādījās Laura Daidera un Bena Adriansena (Ben Adriaenssen) divnieks. Abi sportisti savu meistarību atrādīja jau pirmajā braucienā, kad, skatītāju ovācijām pavadīti katrā aplī, izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Savu sniegumu ekipāža atkārtoja arī otrajā braucienā un bez liekiem pārsteigumiem posma kopvērtējumā tika izcīnīta uzvara, kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Protams, līdzjutēju prieks, ekipāžai saņemot apbalvojumi, bija neviltots, izskanot skaļam ovāciju vilnim. Noslēdzot apbalvošanu ar šampanieša lietu, arī sportistu gandarījums bija redzams. "Diena bija ideāla – viss izdevās," pēc apbalvošanas komentēja Lauris Daiders, "pirmais brauciens izdevās, otrais brauciens arī izdevās – esmu priecīgs par startiem, jo šai trasei ļoti svarīgs bija tieši starts. Jā pirmais starts nebija tik pārliecinošs, tad otrais bija jau daudz drošāks – pēc tam tikai jābrauc un jādod gāze. Mājas sienas uzlika lielāku atbildību, bet centos visu darīt kā vienmēr, neko krasi nemainīt, lai nebūtu lieks stress. Protams, uz katru posmu cenšos būt gatavs – mēģinu savu spēku sabalansēt."

Sacensībās piedalījās vairāki Latvijas pārstāvji. Daniela Villemsena (Daniel Willemsen)/ Haralda Kurpnieka ekipāžai šoreiz 9.vieta, Igora Radionova/ Artūra Lintera ekipāžai 17.vieta, Raido Riim/Ilvara Skultāna ekipāžai 19.vieta, bet vienīgā pilnā latviešu ekipāža - Uvis Vasiļenko/ Kaspars Krievs - šoreiz 29.vietā.

Lielu paldies par sacensībām vēlamies teikt sacensību organizatoram Ērikam Pīlādzim un viņa komandai, kas parūpējās gan par sportistiem, gan skatītājiem. Stelpē divu dienu garumā izklaidi varēja atrast gan liels, gan mazs. Sacensības aizvadītas ar ļoti patīkamām emocijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)