Banner 980x90

Mājokļa remonta plānošanas darbi – ar ko sākt?

Mājokli var salīdzināt ar personīgo oāzi, kurā katrs no mums vēlas justies maksimāli komfortabli, nepiespiesti un relaksēti. Brīdī, kad mājokļa interjers un ērtības ir novecojušas, un vairs neatbilst mūsu augstajam komforta standartam, jāsāk domāt par mājokļa remontu. Remonta plānošanas darbi ir pirmais etaps ceļā uz uzlabotu un ērtāku mājokli, taču ar ko sākt un kādiem darbiem dot priekšroku? Ar interneta veikala 220.lv palīdzību, esam apkopojuši lietderīgākos padomus, kas noteikti spēs palīdzēt mājokļa remonta plāna izveidē.

Jāsastāda remonta budžets 
Neatkarīgi no plānoto darbu apjoma, mājokļa remonta plānošanas darbiem vajadzētu sākties ar remonta budžeta sastādīšanu. Lai veiksmīgi sastādītu un noteiktu aptuvenā budžeta apjomu, jāapzinās remonta darbu vēriens. Nelieliem telpu uzlabošanas darbiem, piemēram, jaunu gaismekļu uzstādīšanai, minimāliem virtuves un vannas istabas uzlabojumiem, kā arī telpu durvju rokturu nomaiņai vajadzētu pietikt ar aptuveni 1000 eiro lielu budžetu.

Vidēja apjoma darbi, kas sevī ietver tādas lietas kā griestu seguma atjaunošana, ārdurvju un iekšdurvju nomaiņa, kā arī jau nokalpojušās sadzīves tehnikas aizvietošana, varētu sastādīt rēķinu apmērā no 1000 līdz pat 5000 eiro. Paturiet prātā, ka arī darba instrumenti prasīs savus tēriņus no kopējā remontdarbu budžeta. 

Pavisam nopietniem mājokļa uzlabošanas darbiem jārēķinās ar vismaz 10 000 eiro lielu budžetu. Ņemiet vērā, ka, veicot lielākus remontdarbus, nereti atklājas arī kāda apslēpta kaite, kas var pieprasīt tūlītēju un akūtu papildu remontdarbu nepieciešamību. Tieši šī iemesla dēļ dažādu veidu remontdarbu pazinēji aicina plānotajā budžetā iekļaut vismaz papildu 10 procentus no kopējās summas, kas tiks atvēlēta neparedzētiem gadījumiem. Par liela apjoma mājokļa remontdarbiem var saukt pilnīgu instalāciju nomaiņu, mājas fasādes nomaiņu vai atjaunošanu un mājokļa siltināšanas darbus.

Meistars vai remonts paša rokām
Kad budžeta plāns teju vai gatavs, ir īstais laiks saprast, vai mājokļa remontu uzticēsiet profesionāļiem vai tomēr mēģināsiet to paveikt paša spēkiem.Remonts paša rokām pavisam noteikti palīdzēs ietaupīt finansiālos līdzekļus, taču jārēķinās, ka visus remontdarbus nudien nebūtu ieteicams veikt pašrocīgi.

Tādus darbus kā elektromontāžu, sanitārtehniskos darbus, mājokļa siltināšanu vai flīžu uzlikšanu labāk uzticēt profesionālim. Šie remontdarbi ir tehniski sarežģīti un pieprasa atbilstošas zināšanas, kā arī zināmas iemaņas, ko meistars ir apguvis, ilgus gadus darbojoties praksē.

Ja esat stingri nolēmis remontdarbiem pielikt savu roku, ieteicams šo vēlmi īstenot caur dažāda veida demontāžas darbiem, sienu špaktelēšanu, tapešu līmēšanu un visdažādākajiem krāsošanas darbiem. Paturiet prātā, ka kļūdu pieļaušanas gadījumā var nākties šķirties no divreiz lielākas naudas summas, nekā sākotnēji plānots.

Arī darbu secībai ir liela nozīme
Pēc darbu sadales starp pieredzējušu profesionāli un sevi kā meistaru-amatieri nepieciešams ķerties klāt remontdarbu secības noteikšanai. Mājokļa remontu ieteicams sākt ar netīrākajiem darbiem, tostarp grīdu un sienu izlīdzināšanu, elektrības ierīkošanu un sildierīču nomaiņu.
Nepareiza remontdarbu secība ir viena no visbiežāk pieļautajām kļūdām. Lai viss ritētu pēc plāna, paturiet prātā, ka apjomīgākie un šķietami netīrākie darbi vienmēr būs darāmo darbu saraksta augšdaļā.

Materiāli un darba instrumenti
Visbeidzot varat sākt domāt par remontdarbiem nepieciešamo materiālu iegādi. Arī šajā jautājumā ieteicama konsultācija ar meistaru, jo tikai profesionālis varēs ieteikt tieši Jūsu mājoklim atbilstošākos risinājumus. Atcerieties, ka pašrocīgi plānotam remontam jāizvēlas arī piemēroti un kvalitatīvi darba instrumenti. Darba instrumenti interneta veikalā 220.lv atrodami visai daudzveidīgā klāstā un būs īstā izvēle tieši jūsu mājokļa remonta vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)