Banner 980x90

Līvānu mērs: Lai arī lietavas ir mitējušās, situācija joprojām smaga

Daugavpils, 22.sept., LETA. Lai arī lietavas patlaban ir mitējušās, plūdu situācija Latgalē joprojām saglabājas smaga, aģentūrai LETA atzina Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS).

Līvānu novadā pēdējo dienu lietavu rezultātā Dubna, Rožupe un Feimanka jau trešu reizi šomēnes ir izgājušas no krastiem un appludinājusi teritorijas. Rožupes, Sutru un Rudzātu apkaimē, kur situācija ir vissarežģītākā, cilvēkiem praktiski neko nav izdevies novākt no izaudzētā.

"Īpaši smagi patlaban klājas zemniekiem, kam ir applūdušas ganības, kas ir spiesti izbarot lopiem ziemai sagatavotās barības rezerves," teica Vaivods.

Ja lietus, kā meteorologi sola, mitēsies, tad pēc kādas nedēļas šie cilvēki varbūt varēs kaut ko piepļaut lopiem.

"Patlaban jau ir skaidrs, ka no graudaugiem vairs neko nebūs iespējams iegūt. Ja, piemēram, Daugavpils novadā nenovākta ir palikusi aptuveni viena trešā daļa graudaugu, tad Līvānu novadā situācija ir vēl sliktāka - šeit viena trešā daļa sējumu tikai ir nokulta," sūrojās Vaivods.

Tā kā uz laukiem nevar tikt, tos nav iespējams nedz apart, nedz arī apsēt. Tas savukārt nozīmē, ka arī nākamais gads zemniekiem būs smags.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)