Banner 980x90

Lietu par mēģinājumu izdarīt slepkavību, upurim iešaujot galvā un pārbraucot ar traktoru turpinās iztiesāt janvārī

Daugavpils, 14.dec., LETA. Krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu noslepkavot pārinieku, tam iešaujot galvā un pārbraucot pāri ar traktoru, Daugavpils tiesa turpinās skatīt nākamgad, 18.janvārī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietas iztiesāšanu plānots turpināt ar liecinieku pratināšanu.

Krimināllietu, kurā par slepkavības pastiprinošos apstākļos mēģinājumu apsūdzēts minētais vīrietis, tiesai nosūtījis Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais kopā vēl ar diviem vīriešiem, būdami alkohola ietekmē, ieradās kādas mājas pagalmā, kur mēģināja traktora piekabē iekraut metāllūžņus to turpmākai realizēšanai.

Dusmu vadīts un nolūkā noslepkavot vienu savu pārinieku, apsūdzētais izvilka mazas enerģijas pneimatisko pistoli un vairākas reizes raidīja mērķtiecīgus šāvienus pāriniekam galvā. Redzot, ka pārinieks bēg, apsūdzētais skrēja viņam pakaļ un nogāza zemē, un vairākas reizes spēra pāriniekam pa galvu un atkal ar pneimatisko pistoli šāva viņam galvā. Pēc tam apsūdzētais iesēdās traktorā, ar to divas reizes pārbrauca pāri cietušajam pāriniekam.

Tad apsūdzētais uzskatīdams, ka viņš ir nogalinājis cietušo, nolēma noslēpt tā ķermeni. Paņēmis auklu un sasējis cietušo, piesienot viņu pie traktora, apsūdzētais aizvilka cietušā ķermeni uz purvu, kur gribēja to noslīcināt. Ņemot vērā, ka traktors iestiga purvā un cietušo neizdevās noslīcināt, apsūdzētais no traktora paņēma cirvi un iecirta cietušajam galvā. Būdams pārliecināts, ka ir iestājusies cietušā nāve, apsūdzētais aizgāja prom.

Mediķiem cietušo izdevās glābt no nāves.

Apsūdzētas pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas, 117.panta 4.punkta un 132.panta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)