Banner 980x90

Lielajā salā Daugavpils nakts patversme strādās visu diennakti

Daugavpils, 20.febr., LETA. Lielajā salā Daugavpils nakts patversme Šaurajā ielā 23 strādās visu diennakti, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Līdz ar aukstā laika iestāšanos nakts patversme strādā ziemas darba režīmā - no plkst.18 vakarā līdz 8 no rīta. Pagaidām šeit ir maz apmeklētāju. Taču sinoptiķi sola tuvākajā laikā salu līdz mīnus 22 grādiem, tāpēc patversme strādās visu diennakti.

Pērn nakts patversmes pakalpojumus izmantoja 172 cilvēki, bet šī gada janvārī - februārī - 85 personas bez noteiktas dzīvesvietas.

Nakts patversmē bezpajumtniekiem ir iespēja paēst, nomazgāties, pārģērbties, paskatīties televizoru, palasīt, saņemt medicīnisko palīdzību, kā arī palīdzību trūkstošo vai pazaudēto dokumentu atjaunošanā. Patversmē ir pa 16 gultas vietām vīriešiem un sievietēm, kā arī 20 sēdvietas un izolators.

Sociālās programmas "Karsts ēdiens - veselīga vide" gaitā patversmē jau astoņus gadus darbojas zupas virtuve. Dienā tiek izsniegtas vidēji 90 porcijas zupas, kas mēnesī veido vairāk nekā tūkstoš porciju.

Klienti patversmē ierodas paši, citus ar viņu piekrišanu atved pašvaldības policijas mobilā grupa. Pilsētā, pēc noteikta Sociālā dienesta un Pašvaldības policijas izveidotā grafika reizi nedēļā notiek šo divu dienestu kopīgie reidi, kuros tiek apsekotas vietas, kur biežāk uzturas potenciālie patversmes klienti. Arī pilsētas Pašvaldības policijas ikdienas patrulēšanas laikā uz nakts patversmi tiek atvesti cilvēki, kuru atrašanās uz ielas liela sala laikā nav pieļaujama.

Daugavpils Sociālais dienests un Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)