Banner 980x90

LĢĀA valde lēmumu par turpmāko ģimenes ārstu rīcību pieņems nedēļas otrā pusē

Rīga, 23.okt., LETA. Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) valde lēmumu par turpmāku ģimenes ārstu rīcību saistībā ar VM piedāvājumu parakstīt sadarbības memorandu par asociācijas līdzdarbību valsts pārvaldē, aģentūrai LETA sacīja asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Viņa norādīja, ka VM piedāvājums nodots izskatīšanai valdes locekļiem, kuriem tagad jāiepazīstas ar piedāvājumu.

Tāpat VM vēstule nodota izskatīšanai juristam, jo pēc būtības LĢĀA nav saņēmusi atbildi par priekšlikumu rīkot kolektīvās sarunas ar mērķi noslēgt koplīgumu par asociācijas biedru - ģimenes ārstu ekonomisko un sociālo tiesību un interešu pārstāvniecību nākamgad.

Kā norāda Veide, ministrija vēstulē norādījusi, ka nevar slēgt koplīgumu, taču nav norādījusi uz kāda pamata šāds secinājums izdarīts.

Jau ziņots, ka VM piedāvā Ģimenes ārstu asociācijai parakstīt sadarbības memorandu par līdzdarbību valsts pārvaldē.

Kā aģentūru LETA informēja VM Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Undīne Šulca, sadarbības memorands paredzētu aktīvu LĢĀA iesaisti normatīvo aktu izstrādē, tādējādi nodrošinot savu interešu aizsardzību tiesiskā regulējuma izstrādes procesā. Līdzīga satura sadarbības memorandi par līdzdarbību valsts pārvaldē ir noslēgti arī ar citām veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju profesionālajām organizācijām.

LĢĀA prezidente aģentūrai LETA norādīja, ka sadarbības memorands starp VM un LĢĀA tika noslēgts jau 2005.gada 26.maijā. Veide uzsvēra, ka LĢĀA regulāri piedalās VM veidotajās darba grupās, taču ne vienmēr tās priekšlikumi tiek ņemti vērā.

Jau ziņots, ka ministrija LĢĀA iesniegusi priekšlikumus par primārās veselības aprūpes attīstību nākamgad, kas paredz finansējuma palielinājumu ģimenes ārstu praksēm par 553 eiro mēnesī. Kapitācijas naudas pieaugumu ģimenes ārstu praksēm plānots palielināt no 1,25 līdz 1,60 eiro par vienu praksē reģistrētu pacientu, kā arī palielinot ģimenes ārstu bruto darba samaksu no 850 eiro līdz 1125 eiro mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)