Banner 980x90

Lāzerpeintbols – patīkama izklaide ikvienam

Foto: Gunsnlasers.lv
Foto: Gunsnlasers.lv
Pēc garas skolas vai darba nedēļas kārtīgu un patīkamu atpūtu pelnījis ir ikviens. Lielisks variants aktīvai atpūtai draugu vai ģimenes lokā ir daudziem vēl neatklātais lāzerpeintbols jeb lāzertags. Kas tas ir, ar ko atšķiras no parastā, visiem zināmā peintbola un kas jāņem vērā, to spēlējot? Lasi rakstu un uzzini!

Kā radies lāzerpeintbols?
Tā pirmsākumi meklējami jau 80. gados, tomēr sākotnēji lāzera ieroči tikuši izmantoti un izgatavoti militāriem nolūkiem. Pēdējos gados to attīstībā ir sperts liels solis, mainot, piemēram:
ieroča lielumu un smagumu, tādējādi radot iespēju lāzerpeintbolu spēlēt dažāda vecuma un abu dzimumu cilvēkiem;
lāzera iedarbību – agrāk lāzera stars nedrīkstēja trāpīt acīs, jo tādā gadījumā draudēja iespējamība zaudēt redzi, taču mūsdienās šādas bažas vairs nepastāv;
Bluetooth tehnoloģiju – tā nomainījusi neparocīgos vadus, kas agrāk katram spēles dalībniekam bija jānēsā līdzi, lai pārvadītu nepieciešamo informāciju.

Vēl pirms dažiem gadiem cilvēki lielākoties izvēlējās apmeklēt sāpīgo, taču iepriekš pārbaudīto peintbolu, nevis lāzertagu, taču tendences mainās. Vai zini, kādas ir atšķirības starp šīm izklaides iespējām?

Priekšrocības un trūkumi
Gan lāzertagam, gan peintbolam ir savas priekšrocības un trūkumi. Kādas ir to galvenās atšķirības?
Radītās sāpes – lāzertags nerada sāpes un zilumus. Trāpījumu var just vienīgi no ieroča vibrācijas, turpretī pēc peintbola spēles ķermeni nereti mēdz klāt nevēlami, sāpīgi zilumi.
Krāpšanās spēles laikā – lāzerpeintbols ir "godīgāka spēle", jo, līdzko pretinieks Tevi ir "nošāvis", ierocis automātiski izslēdzas.
Iesaiste visas spēles garumā. Viens no galvenajiem nosacījumiem, kas rada prieku visiem lāzertaga dalībniekiem – atšķirībā no peintbola, kurā, līdzko esi "nošauts", nākas doties malā un vērot atlikušo spēli kā skatītājam, lāzertaga spēles laikā vari doties uz bāzi, "atdzīvoties" un turpināt spēli.

Papildus šiem punktiem, lāzerpeintbols sevī apvieno vēl citas priekšrocības, piemēram:
• to spēlēt var arī gados jauni cilvēki – dalībnieki, kuri sasnieguši vismaz četru gadu vecumu;
• pēc spēles katrs dalībnieks iegūst statistiku, ļaujot noskaidrot, kurš ir bijis labākais snaiperis;
• nav ložu – nav papildu samaksas, līdz ar to vari šaut, cik vien vēlies;
• iespējams veikt precīzu šāvienu līdz par 200 metru attālumam neatkarīgi no laikapstākļiem.

Lāzerpeintbola ierocis ir krasi atšķirīgs no peintbola ieroča – tas ir vieglāks, parocīgāks un ērtāks. Lasi tālāk un uzzini, kādi ir lāzertaga ieroči un to aprīkojums!

Ieroču un aprīkojuma daudzveidība
Lai spēle izdotos, svarīgs ir tās aprīkojums. Tam jābūt izturīgam, funkcionālam un augstas kvalitātes. 
Foto: Gunsnlasers.lvFoto: Gunsnlasers.lv


AT KM12 un AT G17
Abi lāzertaga ieroči izgatavoti no ļoti kvalitatīva materiāla, kas nodrošina tā izturību. Korpuss izveidots tā, lai ierocis spētu izturēt gan laikapstākļu maiņas, gan skrāpēšanu. Tiem ir vairākas priekšrocības:
ziņa par šāvienu – ja šāviens ir trāpījis pretiniekam, spēlētājs saņem skaņas signālu;
jauda – iespējams regulēt infrasarkano staru jaudu;
scenārija izvēle – iespējams patstāvīgi savā datorā izveidot spēļu scenārijus un noteikumus, un vēlāk, ar vienu pogas spiedienu, šo scenāriju ielādēt ierocī, kā arī mainīt spēlētāju sastāvu, infrasarkano staru krāsu, dzīvību skaitu, spēles ilgumu un citas funkcijas;
izturība ūdenī – lai nodrošinātu tā ilgtspējību, ieroči radīti ūdens necaurlaidīgi, ļaujot spēlētājiem izbaudīt lāzerpeintbola spēli gan lietū, gan vējā vai saulē. 

Mīna
Lai spēli padarītu interesantāku, iespējams pievienot dažādus atribūtus, piemēram, mīnas. Uz mīnas korpusa iestrādāti barošanas un sirēnas slēdži, kā arī uzlādes ligzda, savukārt tās centrā novietots kustības sensors. Kā mīnas darbojas? Pavisam vienkārši – tās jānovieto uz zemes un jāieslēdz. Trāpīšanas rādiuss ir līdz pat 10 metriem (atklātā vietā), bet telpā tas kļūst ievērojami lielāks.

Katram savs pasākums
Lāzerpeintbols tiek izvēlēts arī dažādu pasākumu rīkošanā, piemēram:
• ģimeņu saliedēšanās pasākumos;
• dzimšanas dienas ballītēs;
• skolas ekskursijās;
• vecpuišu un vecmeitu ballītēs.

Spēles noteikumi visiem ir vienādi. Tev nebūs jāuztraucas, ja kaut ko nesapratīsi, jo spēli vadīs zinošs instruktors, un jautājumu gadījumā tieši viņš būs tas, kurš spēs atbildēt un palīdzēt. Lasi tālāk un noskaidro, kā spēle norisinās!

Spēles gaita
Lai veiksmīgi aizvadītu lāzerpeintbola spēli, ir jāsaprot, kā notiek sagatavošanās. Tā ir pavisam vienkārša:
vietas izvēle – pirms spēles dalībniekiem kopīgi jāizvēlas – spēlēt iekštelpās vai ārā. Esot ārā, jāapzinās, ka vari sasmērēties, tāpēc ieteicams līdzi paņemt maiņas apģērbu;
komandu sadalījums – iespējams izvēlēties – spēlēt tikai savā starpā vai bariņā ņemt arī citus spēlēt gribētājus, lai laukums būtu pilnāks. Komandas iespējams sadalīt divējādi – vai nu iepriekš, vai uz vietas, ļaujot spēlēt gribētājus sadalīt vadītājam;
spēle – aptuveni 1–2 stundu garumā tiks izspēlēta iepriekš izplānota programma, izmantojot ieročus un papildus atribūtiku, kas padarīs spēli neaizmirstamu.

Ja esi gatavs jaunam, vēl nebijušam piedzīvojumam kādā no lāzerpeintbola parkiem, ienāc Gunsnlasers.lv un izvēlies tuvāko spēļu punktu, lai atpūtu ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem izmēģinātu jau pavisam citā gaisotnē!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)