Banner 980x90

Latviju "apskaus" arī valsts tālākajā dienvidu punktā – Demenē

Daugavpils, 24.apr., LETA. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, plkst.9 Daugavpils novada Demenes pagastā norisināsies akcija "Apskauj Latviju", aģentūru LETA informēja Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Akcija vērsta uz Latvijas tautas vienotības un piederības sajūtas stiprināšanu ar simbolisku rīcību - garīguma sardzes izveidošanu, iestādot ozolus pie Latvijas robežām. Demenes pagastā ozoli tiks iestādīti Kumbuļu ciemā pie Sociālā atbalsta centra "Paspārne".

Pasākumā piedalīsies arī kultūras ministre Dace Melbārde, Lietuvas Republikas kultūras ministre Liana Rokīte –Jonsone un Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska. Pasākumu kuplinās folkmūzikas ansamblis "Stiprās sievas" un Daugavpils novada Kultūras centra folkloras kopa "Dyrbini".

Akcijas "Apskauj Latviju" turpinājumā plkst.12 Demenes ciemā notiks Baltā galdauta svētki.

4.maijā Latvijas pierobežas 45 pašvaldībās tiks stādīti ozoli ar pievienotu īpašu norādi, kas apliecinās, ka tas ir Latvijas simtgades ozols. Stādīšanas darbi vienlaicīgi tiks sākti četros galējos Latvijas ģeogrāfiskajos punktos, kuros 1998.gadā par piemiņu valsts astoņdesmitajai jubilejai tēlnieks Vilis Titāns izveidoja skulpturālu grupu "Latvija saules zīmē". Latvijas tālāko dienvidu punktu rotā "Saules puķe".

Akciju rīko Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju un Daugavpils novada pašvaldību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)