Banner 980x90

Latvijas reģionos septembrī notiks semināri par trauksmes celšanas praksi

Rīga, 4.sept., LETA. Latvijas reģionos septembrī notiks semināri par trauksmes celšanas praksi, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Seminārus rīkos Valsts kanceleja sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un tajos aicināti piedalīties uzņēmēji, valsts iestāžu filiāļu un pašvaldību darbinieki.

Kurzemes reģionālā tikšanās plānota 11.septembrī Liepājā, Latgales reģionālā tikšanās - 13.septembrī Daugavpilī, Zemgales reģionālā tikšanās - 17.septembrī Jelgavā, bet Vidzemes reģionālā tikšanās - 25.septembrī Cēsīs.

Valsts kancelejā norādīja, ka ir pagājuši četri mēneši, kopš spēkā stājies Trauksmes celšanas likums, kas tostarp nosaka, ka visās iestādēs, kā arī tajos uzņēmumos un organizācijās, kuros ir vismaz 50 darbinieku, jābūt ieviestai iekšējai trauksmes celšanas sistēmai, kur vērsties, redzot likumu pārkāpumus darba vietā.

"Četri mēneši ir pietiekami ilgs laiks, lai jau izdarītu pirmos novērojumus un secinājumus par likuma ieviešanu praksē, tostarp uzņēmēju ikdienas darbā; vienlaikus tas ir pārāk maz, lai jau būtu rastas atbildes uz visiem jautājumiem," pauda Valsts kancelejā.

Reģionu semināros diskusijas vadīs Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas departamenta eksperte Inese Kušķe, kura ir viena no Trauksmes celšanas likuma autorēm. Semināros piedalīsies arī citi Valsts kancelejas Trauksmes cēlēju kontaktpunkta eksperti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)