Banner 980x90

Latvijā 935 grants autoceļu posmos ieviesti masas ierobežojumi

Rīga, 10.apr., LETA. Pavasara šķīdoņa dēļ grants seguma ceļi daudzviet ir pārmitrināti un zaudējuši nestspēju, tāpēc 935 grants autoceļu posmos ir ieviesti transporta masas ierobežojumi, liedzot pārvietoties kravas transportam, kura svars pārsniedz desmit tonnu, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Šķīdoņa dēļ ir slēgti arī atsevišķi autoceļu posmi uz vairākiem autoceļiem. Vecumnieku novadā uz ceļa Valle-Sietiņi-Kurmene (V936) slēgts posms no Mežmuižas līdz Kurmenei, šo posmu var apbraukt pa autoceļu Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) un Ozolaine-Skaistkalne-Straumes (V1003).

Tāpat Vecumnieku novadā uz ceļa Sietiņi-Ozoliņi (V940) slēgts posms no autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) līdz autoceļam Valle-Sietiņi-Kurmene (V936), šo posmu var apbraukt pa autoceļu Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) un Ozolaine-Skaistkalne-Straumes (V1003).

Krustpils novadā slēgts posms uz ceļa Antūži-Krustpils (V782) netālu no Bērzaunes tilta, šo posmu iespējams apbraukt caur Variešiem vai pa pašvaldības ceļiem. Dobeles novadā ir slēgts ceļš Naudīte-Slagūne-Upenieki (V1129) visā tā garumā, šo posmu var apbraukt caur Dobeli un Anneniekiem. Balvu novadā slēgts ceļa Ruskulova-Bērzpils (V493) posms no Naglīšiem līdz reģionālajam ceļam Rēzekne-Gulbene (P36), šo posmu var apbraukt pa ceļiem Bērzpils-Tilža (V489), P48 un V462.

Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būs iespējama tad, kad šie ceļi apžūs, uzsvēra LVC.

Visvairāk masas ierobežojumu ir Cēsu (116 ceļu posmos), Valmieras (63), Jēkabpils (60), Alūksnes (52) un Madonas (51) apkārtnē.

Plānojot braucienus reģionos, ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Pārmitrinātie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri, to var izdarīt pat viens pārāk smags auto, norādīja LVC.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)