Banner 980x90

Latgales partija zaudē pēdējo priekšsēdētāja amatu Daugavpils domes komitejās

Rīga, 14.janv., LETA. No Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājas amata atceļot deputāti Helēnu Soldatjonoku, Latgales partija (LP) zaudējusi pēdējo priekšsēdētāja amatu domes komitejās, noskaidroja aģentūra LETA.

Kopumā komitejā darbojas seši deputāti, un Soldatjonoka atcelta ar četrām "Mūsu partijas" (MP) un "Saskaņas" deputātu balsīm. Pašlaik jauns vadītājs komitejai nav iecelts.

Līdz šim politiskā spēka pārstāvjiem jau liegta citu komiteju vadīšana.

LP paziņojusi, ka, Soldatjonokas atcelšana ir izdevīga MP un "Saskaņas" deputātiem, kas esot jaunā pilsētas domes koalīcija. Tādējādi koalīcija izrēķinoties ar visiem, kas apdraud tās labklājību.

Jau vēstīts, ka, atceļot no Pilsētas saimniecības komitejas priekšsēdētāja amata Jāni Lāčplēsi (LP), izjukusi līdzšinējā LP un MP koalīcija. Vēlāk amatu nācies pamest arī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājam Jānim Dukšinskim (LP).

Daugavpils dome kopš novembra beigām strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - MP saraksta līderis Rihards Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs (MP), taču viņam nav skaidra divu pārējo partiju - LP un "Saskaņas" - atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām LP ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no MP bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un MP Andreja Elksniņa (S) vadībā, taču drīz MP Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar LP. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Par jaunas koalīcijas izveidi oficiālas vienošanās vēl nav, bet "Saskaņas" vietējais līderis Elksniņš jau kādu laiku aģitē par ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)