Banner 980x90

Laika apstākļu dēļ noteikti transporta masas ierobežojumi autoceļu 169 posmos vairāk nekā 1300 kilometru garumā

Rīga, 5.janv., LETA. Patlaban laika apstākļu dēļ visā Latvijā ir noteikti transportlīdzekļu masas ierobežojumi autoceļu 169 posmos vairāk nekā 1300 kilometru garumā, piektdien žurnālistus informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš norādīja, ka patlaban esošā situācija uz valsts ceļiem ir ietekmējusi astoņus autobusu maršrutus, kuros mainītas dažas pieturvietas.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) pauda, ka līdz šim ziemās Latvijas ceļi neesot bijuši tik pārmitrināti. Turklāt līdz šim vairāku gadu garumā neesot bijis iespējams veikt nepieciešamos ceļu sagatavošanas un uzturēšanas darbus nepietiekama finansējuma dēļ. Tomēr, neskatoties uz to, situācija neesot tik dramatiska, kāda tā bija pērn, kad Latgalē bija plūdi, kā rezultātā radās valsts galveno, reģionālo un vietējo autoceļu infrastruktūras bojājumi, tostarp ceļu iebrukumi un pārrāvumi, caurteku nostiprinājumu izskalojumi.

Šogad situācija mainīšoties, jo papildus paredzēti vairāk nekā 35 miljoni eiro valsts vietējo grants ceļu sakārtošanai un uzturēšanas darbiem. Kopumā līdz 2020.gadam varēšot uzlabot grants ceļus apmēram 1000 kilometru apmērā. Augulis vienlaikus arī piebilda, ka tuvāko mēnešu laikā valdības dienaskārtībā noteikti nonākšot jautājums par ceļu uzturēšanas un atjaunošanas darbiem nepieciešamo finanšu pieejamību ilgtermiņā, raugoties uz periodu pēc 2020.gada.

Ministrs arī informēja, ka patlaban LVC un VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) veic ceļu monitoringu, kas arī tikšot turpināts. Tāpat tiek vērtētas iespēja ceļu seguma atjaunošanai. Ministrs sacīja, ka pēc sarunas ar LVC, LAU un ATD vadītājiem viņš ir pārliecināts, ka nākamnedēļ, kad pēc skolēnu brīvlaika beigām atsāksies mācības, iedzīvotājiem būs nodrošināta ceļu pieejamība.

Lange atzina, ka rekonstrukcija uz valsts grants ceļiem nav veikta pēdējo 25 gadu laikā, piebilstot, ka šogad paredzēts sakārto apmēram 400 kilometrus šo ceļu.

Jautāts par remontdarbiem uz slēgtā reģionālā autoceļa Koknese-Ērgļi (P79) posma un citiem slēgtajiem ceļu posmiem, Lange atzīmēja, ka tā sakārtošanai būs iespējams pievērsties nākamnedēļ, kad Latvijā sola zemāku gaisa temperatūru. Tā kā patlaban šis ceļš ir ļoti pārmitrināts, tā sakārtošana neesot iespējama.

LAU valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors informēja, ka viņa vadītais uzņēmums, ņemot vērā laika apstākļus, pastiprināti pievērš uzmanību ceļu stāvoklim visā Latvijā, cenšoties nodrošināt ceļu caurbraucamību.

Godiņš atzina, ka sabiedriskā transporta jomā situācija nav kritiska, jo patlaban esošais ceļu stāvoklis tomēr ļauj nodrošināt pasažieru pārvadājumus. Ja ir kādi ceļu posmi, kuros ir masas ierobežojumi, pārvadātāji nodrošina mazākas ietilpības autobusus.

Kā ziņots, Augulis šodien sasauca operatīvo sanāksmi par situāciju valsts autoceļu tīklā.

Ilgstošo nokrišņu dēļ uz grants autoceļiem visā valstī ir iestājies šķīdonis, bet atsevišķās vietās satiksmei slēgti applūduši autoceļu posmi. Lai grants autoceļi netiktu sabojāti neatgriezeniski, šķīdoņa laikā daudzviet ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta kustība transportam, kas ir smagāks par desmit tonnām.

Tāpat ilgstoša lietus dēļ daudzviet ūdenstilpnēs ir paaugstinājies ūdens līmenis un meliorācijas sistēmas, kas daudzviet netiek uzturētas tehniskā kārtībā, nevar nodrošināt ūdens atvadi, informē "Latvijas valsts ceļi". Rezultātā atsevišķās vietās autoceļi applūst un ir slēgti satiksmei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)