Banner 980x90

Lai novērstu darbinieku trūkumu Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikā, pašvaldība piešķirs stipendijas studentiem

Daugavpils, 9.febr., LETA. Cerībā novērst kadru trūkumu Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikā, Daugavpils pilsētas domes deputāti nobalsojuši par izmaiņām pašvaldības stipendijas piešķiršanas kārtībā, nosakot, ka pašvaldības stipendijas tiks piešķirtas arī topošajiem stomatologiem.

Grozījumi saistošajos noteikumos "Par pašvaldības stipendijas piešķiršanas kārtību" paredz, ka 350 eiro stipendija mēnesī tiks piešķirta zobārstniecības studiju programmas 4. un 5.kursa studentiem, kurus rekomendēs augstskola un kuri noslēgs līgumu ar ārstniecības iestādi, ka apņemas nostrādāt Daugavpilī Zobārstniecības poliklīnikā piecus gadus.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis skaidro, ka situācija ar kadriem Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikā ir katastrofāla, tāpēc nepieciešams piesaistīt jaunos speciālistus.

"Stomatologi izvēlas privātprakses. Lai piesaistītu topošos mediķus, Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikai ir nepieciešams stimuls - stipendijas," uzsvēra Zdanovskis.

Daugavpils Zobārstniecības poliklīnikā strādā 133 darbinieki, no tiem 27 zobārsti, četri zobu feldšeri. Ārstu vidējais vecums ir 56 gadi. Patlaban poliklīnika var nodrošināt darbu 12 zobārstiem. Zobārstniecības poliklīnikas vadītājs Vaclavs Jasvins, savā ziņojumā deputātiem, skaidro, ka studenti praksē poliklīnikā nāk ar lielu prieku, bet pēc studijām paliek Rīgā vai strādā privātpraksēs. Patlaban 3.kursā stomatoloģiju studē divi, 4.kursā - četri, bet 5.kursā - trīs daugavpilieši.

23.februārī ieplānota arī tikšanās ar Stomatoloģijas institūta un Latvijas Zobārstniecības asociācijas vadību, lai runātu par iespējām motivēt speciālistus strādāt Daugavpils Stomatoloģiskajā poliklīnikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)