Banner 980x90

Lāčplēsis pārmet jaunajam Daugavpils mēram Elksniņam nekorektu darba sākumu un raušanos pie naudas

Daugavpils, 26.jūn., LETA. Jaunievēlētais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) darbu ir sācis nekorekti, šādu viedokli žurnālistiem pauda iepriekšējais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

"Jau pirmā domes sēde tika sākta ar, manuprāt, nelikumīgu darba kārtību, iekļaujot tajā jautājumu par jaunas domes priekšsēdētāja vietnieka amata vietas izveidošanu bez finansiāla seguma, bez minētā jautājuma izskatīšanas finanšu komitejā. Cenšoties nokļūt pie naudas apsaimniekošanas pēc iespējas ātrāk, pašreizējā domes vadība ir gatava neievērot likumā noteikto kārtību. Tas ir slikts sākums," izteicās Lāčplēsis.

Lāčplēsis uzskata, ka Elksniņa vadībā pastāvot gan pašvaldības budžeta līdzekļu izšķērdēšanas, gan arī spiediena izdarīšanas uz pašvaldības darbiniekiem draudi.

"Domes jaunajai vadībai nav konkrētas darbības programmas, nav priekšlikumu, ir virkne saimniecisku problēmu, par kuru risināšanu viņi nav bilduši nav neviena vārda. Arī savu pirmo publisko uzstāšanos jaunais domes priekšsēdētājs Elksniņš ir sācis ar meliem, sakot, ka Latgales partija pārrunās ar "Saskaņu" esot prasījusi sev amatus. Mums pat pārrunu ar viņiem nav bijis, kā lai mēs viņiem būtu varējuši kaut ko pieprasīt," izteicās Lāčplēsis.

Līvijas Jankovskas (Mūsu partija) kandidatūru vicemēra amatam Latgales partijas deputāti atbalstīja, jo uzskata, ka viņai ir pietiekam darba pieredze pašvaldībā, viņa māk un vēlas strādāt, piebilda Lāčplēsis.

Savukārt Riharda Eigima (Mūsu partija) kandidatūra vicemēra amatam Latgales partijas deputāti neatbalstīja, jo viņiem neesot piemirsusies "šī cilvēka iepriekšējās darbības pašvaldībā bēdīgā pieredze". "Eigima vadības laikā ir bijuši gadījumi, kad deputāti pat nav spējuši apstiprināt pašvaldības budžetu, bet pašvaldības budžeta kredītsaistības ir pārsniegušas atļauto 20% apmēru. Arī patlaban nekas neliecina par to, ka kaut kas varētu manīties," norādīja Lāčplēsis.

Jau ziņots, ka šodien ar balsu vairākumu Daugavpils pilsētas domes vadītāja amatā ievēlēts "Saskaņas" saraksta līderis Elksniņš, līdz ar ko šis politiskais spēks nonācis pie abu Latvijas lielāko pilsētu vadības grožiem. Koalīciju Daugavpils domē izveidojusi "Saskaņa" un "Mūsu partija", ārpus tās atstājot līdzšinējā domes priekšsēdētāja Lāčplēša pārstāvēto "Latgales partiju".

Līdz ar to šobrīd "Saskaņa" ieguvusi varu Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, bet Jūrmalā "Saskaņa" veidos koalīciju ar ZZS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)