Banner 980x90

KNAB vēl vērtē, kādu drošības līdzekli piemērot Eigimam

Rīga, 19.dec., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēl turpina vērtēt, kādu drošības līdzekli piemērot otrdien aizdomās par kukuļa pieprasīšanu aizturētajam bijušajam Daugavpils mēram Rihardam Eigimam ("Mūsu partija").

Neminot personu vārdus, KNAB aģentūru LETA informēja, ka likumā noteiktajā termiņā tiks pieņemts lēmums par drošības līdzekļu piemērošanu konkrētajā kriminālprocesā aizturētajām personām. Pašlaik procesa virzītājs izvērtē, kādu drošības līdzekli aizturētajiem nepieciešams piemērot.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Ja persona tiek atzīta par aizdomās turēto un ir nepieciešams, tad izmeklētājs var piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma piemēro tiesa. KNAB pieteikumus par apcietinājuma sankcijas piemērošanu vērtē Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Jau vēstīts, ka KNAB otrdien lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu. KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Patlaban aizturētas divas personas un birojs šajā lietā otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)