Banner 980x90

Kļūdas, kuras pieļaujam, lietojot cepeškrāsni

Vai Tev šķiet, ka zini visu par cepeškrāsnīm un to lietošanu? Iespējams, ir lietas, par kurām Tev nav gadījies dzirdēt, taču interneta veikals 220.lv ir parūpējies par to, lai Tevi ar tām iepazīstinātu. Piedāvājam piecas lietas, kuras nevajadzētu darīt, lietojot cepeškrāsni.
Neizmanto pašattīrīšanās funkciju pirms maltītes gatavošanas
Modernās cepeškrāsnis mūsdienās aprīkotas ar pašattīrīšanās funkcijām, kas burtiski sadedzina taukus un ēdienu paliekas, pārvēršot tās pelnos, kurus pēc tam var viegli saslaucīt. Piemēram, pirolītiskās pašattīrīšanās laikā krāsns uzkarst līdz pat 5000 C. Tas nozīmē, ka pēc tīrīšanas vajadzētu nogaidīt, kamēr cepeškrāsns ir pilnībā atdzisusi, un pēc tam tikai to izmantot, lai neizraisītu sistēmas pārslodzi. 

Nepārklāj cepeškrāsns apakšu ar alumīnija foliju
Gatavojot dažādus ēdienus, var gadīties saskarties ar eļļas un citu šķidrumu pilēšanu, tādēļ cilvēki mēģina būt radoši, cenšoties rast veidus, kā novērst pilienu tecēšanu uz cepeškrāsns apakšējās virsmas. 

Diemžēl alumīnija folija nav labākais variants, jo šis materiāls atstaro karstumu un ietekmē krāsns efektivitāti. Tā vietā labāk iegādāties speciālu paplāti, kas paredzēta drupaču un tauku pilienu savākšanai. 

Nenobloķē cepeškrāsns apakšdaļā esošos ventilatorus
Ne visi zina to, ka arī cepeškrāsns lejas daļā atrodas ventilatori, kas nodrošina vienmērīgu karstuma cirkulāciju, tādēļ ir ļoti svarīgi tos nenobloķēt. Pretējā gadījumā šāda rīcība paaugstina dažādus ar drošību saistītus riskus. 

Nesmidzini tīrīšanas līdzekli tieši uz cepeškrāsns kloķīšiem
Kā zināms, cepeškrāsns tīrīšana nenotiek tikai tās iekšpusē, jo nepieciešams kopt arī tās ārpusi, tādēļ, smidzinot dažādus līdzekļus uz tehnikas virsmas, vajadzētu izvairīties no grozāmajiem kloķīšiem un slēdžiem, jo šķidrums var piekļūt elektriskajiem savienojumiem, radot bojājumus iekārtā un apdraudot tehnikas lietotājus. Labāk vienkārši noslaucīt nosēdumus ar mitru lupatiņu.

Neizmanto cepeškrāsni, lai sildītu virtuvi vai citas telpas
Cepeškrāsnis nav ražotas, lai kalpotu kā sildītāji. Ir paredzēts, ka karstumam, kas iekārtā tiek radīts, jāpaliek tās iekšienē, tieši tādēļ arī tā nav aprīkota ar pūtēju, kas izdzenātu silto gaisu pa telpu. Šī sadzīves tehnika ir radīta tieši ēdiena gatavošanai, savukārt temperatūras paaugstināšanai telpā var izmantot elektriskos sildītājus. 
 
Nekādā gadījumā nevajadzētu ilgstoši turēt atvērtas cepeškrāsns durvis, kamēr iekārta ir ieslēgta. Īpaši bīstami tas ir, runājot par gāzes cepeškrāsnīm, jo šāda rīcība var beigties ar tvana gāzes uzkrāšanos telpā, un tā, kā zināms, ir nāvējoša. 

Lai arī tas var šķist dīvaini, šīs ir ļoti izplatītas kļūdas, kuras pieļauj cepeškrāšņu lietotāji ikdienā. Atkāpjoties mazliet no tām lietām, kuras nevajadzētu darīt, pievērsīsim uzmanību tam, ko būtu ieteicams darīt, lietojot cepeškrāsni.

Pievērs uzmanību mitrumam un krāsns durvīm
Ja ēdiena cepšanas laikā uz cepeškrāsns durvju iekšpuses parādās mitrums, šī ir pazīme, kas liecina, ka durvis pienācīgi nenoslēdzas. Vienkāršākais risinājums šajā situācijā ir starpliku nomaiņa, ko var izdarīt zinošs sadzīves tehnikas meistars.

Savukārt citās situācijās, kad dzirdami dīvaini trokšņi, tehnika slēdzas ārā un iekšā vai parādās citi defekti, bieži vien nepietiek ar remontu, un nepieciešama jauna cepeškrāsns. Šādās situācijās ir vērts aplūkot cepeškrāsnis interneta veikalā 220.lv, kur tās pieejamas plašā klāstā.

Izmanto tikai cepeškrāsnij paredzētus traukus
Lai neriskētu ar drošību, vienmēr pārliecinies, vai trauki, kurus plāno karsēt cepeškrāsnī, ir paredzēti paaugstinātai temperatūrai. Nereti šie apzīmējumi redzami uz trauku apakšējās virsmas. Nekādā gadījumā neliec cepeškrāsnī plastmasas un līdzīga veida materiālus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)