Banner 980x90

Kas jāņem vērā, iegādājoties zāles pļāvēju

Zāliena pļaušana ir neatņemama sastāvdaļa dārza un pagalma kopšanā. Lai jūs varētu pareizi rūpēties par savu zālienu un jūsu mājokļa vispārējā ainava vienmēr būtu vizuāli estētiska, jums noteikti nepieciešams kvalitatīvs zāles pļāvējs. Taupot jūsu laiku, esam apkopojuši informāciju, kas jāņem vērā, iegādājoties zāles pļāvēju.

Jauda
Iegādājoties zāles pļāvēju, svarīgi, lai tas atbilst konkrētam zālienam. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka dažādu zāles pļāvēju jauda svārstās no 140 cc līdz 190 cc. Izvēlieties ierīci ar tādu dzinēju, kas, atkarībā no vajadzībām, tiks galā ar tādiem uzdevumiem kā gara zāle, slapja zāle, lapu smalcināšana utt.

Atsauksmes
Pat laba zīmola augstākās klases pļāvējam reizēm ir kāda problēma. Labs veids, kā noskaidrot, vai pļāvējam, kuru vēlaties iegādāties, ir kāds slēpts trūkums, ir pārbaudīt dažādas atsauksmes. Taču atcerieties, ka vienmēr ir cilvēki, kuriem ir bijusi slikta pieredze, tādēļ nepaļaujieties uz pirmo, ko ieraugāt!

Izmērs
Zāles pļāvēju nerakstītais likums – stumjamie zāles pļāvēji ieteicami tikai tiem, kuru mauriņa platība ir 0,5 akri vai mazāk. Ja jūsu mauriņa platība ir lielāka, rēķinieties ar to, ka jums būs sarežģīti to nopļaut, izmantojot stumjamo pļāvēju. Apskatot piedāvājumu, apdomājiet arī tādu opciju kā braucamais zāles pļāvējs.

Veids/tips
Pastāv divu veidu zāles pļāvēji – benzīna un elektriskie (uzzināt vairāk). Katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi:
• benzīna zāles pļāvējiem parasti ir lielāka jauda, un tie ir ilgtspējīgāki, taču to apkope ir nedaudz sarežģītāka. Šāda veida ierīces bieži vien nepieciešams iedarbināt ar vilkšanas vada palīdzību, un dažiem cilvēkiem tas sagādā pamatīgas grūtības; 
• savukārt elektriskie pļāvēji ir klusāki un vieglāk iedarbināmi, taču tie parasti nav tik jaudīgi kā benzīna zāles pļāvēji. Tiem ir viens liels trūkums – tā kā elektriskie zāles pļāvēji darbojas uz enerģijas pamata, tiem regulāri nepieciešama uzlāde. Ja mauriņa platība ir liela, neskaitāmās uzlādes prasīs pamatīgu papildu laiku.

Aksesuāri
Kad iegādāsieties zāles pļāvēju, iespējams, vēlēsieties, lai tas būtu saderīgs ar dažādiem papildu piederumiem. Jāņem vērā, ka dažādi piederumi var ievērojami palielināt zāles pļāvēja funkcionalitāti. Daži no populārākajiem aksesuāriem, kurus cilvēki mēdz iegādāties atsevišķi – filtri, asmeņi, vārpstas, adapteri u.c. Esiet vērīgs un rūpīgi apskatiet izvēlētās ierīces funkcijas un papildu iespējas!

Virsmas lielums
Virsmas lielums nosaka, cik plati ir asmeņi – jo lielāka virsma, jo platāki asmeņi. Pastāv virsmas diapazonā no 20 līdz 70 collām, taču vairums pircēju izvēlas virsmas no 30 līdz 60 collām. Šajā gadījumā svarīgi faktori – zāliena tips, šķēršļi un laiks.

Ar platākiem asmeņiem iespējams nopļaut platākas ejas, tādējādi nepieciešams mazāk laika, lai nopļautu zāliena laukumu. Tomēr atcerieties, ka zāliens mēdz būt nevienmērīgs, tādēļ var rasties sarežģījumi, kas prasīs ilgāku laiku. Plati asmeņi apgrūtina zāles pļāvēja manevrēšanu gar puķu dobēm, kokiem un krūmiem. Mazākus asmeņus gar šiem šķēršļiem ir vieglāk manevrēt, taču, izmantojot tos taisnu virsmu pļaušanai, nepieciešams vairāk laika. 

 

 

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)